fbpx

Brez peke: Beljakovinski piškoti z marshmallow penicami

Razkrili smo ti že recept za brezglutenske piškote z marshmallow penicami, danes pa ti predstavljamo še recept za beljakovinske piškote z marshmallow penicami, ki ne potrebujejo peke. Tudi tí piškoti so brezglutenski, poleg tega pa vsebujejo zelo malo sladkorja in so narejeni v 5-ih minutah – popolni za hiter prigrizek ali sladico.

Beljakovinski piškoti z marshmallow penicami

Sestavine:

  • 1 skodelica ovsenih kosmičev brez glutena
  • 1/2 skodelice ovsenih otrobov brez glutena
  • 1/2 skodelice brezglutenskih graham krekerjev; zdrobljenih v drobtine
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 2 čajni žlički naravnega sladila (stevije, eritritola ali ksilitola)
  • 1 skodelica veljakovinskega praška, okus vanilije ali nevtralen okus
  • 1 skodelica masla iz oreščkov po želji
  • 1/4 skodelice rjavega riževega sirupa
  • 1/4 skodelice mleka po želji
  • 1/4 skodelice mini marshmallow penic (ali velikih narezanih na manjše koščke)
  • 1/4 skodelice čokoladnih kapljic/koščkov

Priprava:

1. V veliki skledi zmešaj suhe sestavine: ovsene kosmiče, otrobe, graham drobtine, naravno sladilo, beljakovinski prašek in sol. Postavi na stran.
2. V manjši posodici zmešaj maslo iz oreščkov po izbiri in rjavi rižev sirup ter segrevaj v mikrovalovni pečici 2 minuti oziroma dokler se ne stopi.
3. Mokro zmes vlij k suhi in mešaj toliko časa, da se vse sestavine združijo. Dodaj mleko, nato pa počasi še marshmallow penice, ki se bodo začele topiti.
4. Oblikuj v poljubno velike piškote, ki jih polagaj na peki papir ali krožnik.
5. Na vsak piškot posuj nekaj čokoladnih kapljic, nato pa jih postavi v zamrzovalnik za 1 uro ali v hladilnik za 4 ure oziroma čez noč.

(Vir: The Big Man’s World)