fbpx

Brez peke: Čokoladni piškotki iz le šestih sestavin

100% veganski, brez sladkorja in izjemno enostavni za izdelavo! V le 20-ih minutah boš imela narejeno zdravo slaščico, ki bo potešila tvojo sladkosnednost katerikoli dan v tednu.

Čokoladni piškotki iz le šestih sestavin

Sestavine:

  • 1 1/2 skodelica praženih, slanih indijskih oreščkov
  • 225 g medjool datljev
  • 3 jedilne žlice kokosovega olja
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 2 skodelici ovsenih kosmičev
  • 1 skodelica čokoladnih kapljic iz temne čokolade ali nasekljane temne čokolade + za preliv
  • neobvezno: morska sol

Priprava:

1. Pekač za piškote obloži s peki papirjem.
2. V multipraktik stresi indijske oreščke, datlje, kokosovo olje, vanilijo in ovsene kosmiče. Miksaj toliko časa, da ni nobenih večjih kosov datljev. Če se ti zdi zmes suha, dodaj še eno jedilno žlico kokosovega olja ali malo vode. Nato vmešaj čokoladne kapljice.
3. Iz testa naredi 18-20 manjših kroglic in jih polagaj na peki papir. Z dlanjo vsako malo potlači, da nastanejo krogi. Postavi v zamrzovalnik za 10-15 minut oziroma toliko časa, da se strdijo.
4. Če želiš, lahko stopiš malo temne čokolade in jo preliješ preko piškotov, po vrhu pa posuješ malo morske soli. Uživaj takoj ali pa počakaj, da se čokolada strdi.
5. Shranjuj v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.