Brez peke: Mavrična skutina torta

Enostavna za pripravo in spektakularna na pogled! Mavrična skutina torta bo navdušila vse, najbolj pa seveda najmlajše.

Mavrična skutina torta

Sestavine:
Za podlogo:

  • 450 g graham krekerjev; zdrobljenih
  • 180 g neslanega masla; stopljenega

Za torto:

  • 2 jedilni žlici želatine v prahu + 175 ml mrzle vode
  • 4x 250 g pakiranega kremnega sira Philadelphia
  • 175 ml sladkega kondenziranega mleka
  • 375 ml smetane za stepanje
  • 250 g bele čokolade; stopljene
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 kapljici rdečega jedilnega gela
  • 2 kapljici oranžnega jedilnega gela
  • 2 kapljici rumenega jedilnega gela
  • 2 kapljici zelenega jedilnega gela
  • 2 kapljici modrega jedilnega gela
  • 2 kapljici vijoličnega jedilnega gela

Za dekoracijo:

  • 250 ml sladke smetane
  • 175 ml sladkega kondenziranega mleka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • pisane mrvice; za posip

(Tastemade.com)

Priprava:

1. Za podlogo: Graham krekerje stresi v multipraktik in jih zmelji v drobtine.
2. Dodaj stopljeno maslo in miksaj toliko časa, da se začnejo drobtine sprijemati skupaj.
3. Pretresi v s peki papirjem obložen pekač premera 22 cm.
4. S čistimi rokami piškotne drobtine enakomerno pritisni ob obod pekača in nato še ob dno. Postavi v hladilnik za 30 minut.
5. Za torto: V manjši posodici z vodo vmešaj želatino, da je popolnoma stopljena. Pusti stati 5 minut, nato pa segrevaj v mikrovalovni 30 sekund. Postavi na stran.
6. V multipraktik stresi kremni sir in kondenzirano mleko. Zmiksaj v gladko maso. Z lopatico postrgaj stranice in dodaj sladko smetano. Ponovno zmiksaj. Čisto na koncu dodaj še stopljeno čokolado, stopljeno želatino in vanilijev ekstrakt. Zmiksaj v gladko maso.
7. Maso enakomerno razdeli v 6 manjših posodic. V vsako kani po dve kapljici enega barvnega gela. Z žlico dobro premešaj, da dobiš enakomerno barvo.
8. Naslednji korak pa je nekoliko bolj zamuden, če si želiš čiste linije barv mavrice. Najprej na podlogo zlij rdeče obarvano kremo. Postavi v hladilnik ali zamrzovalnik za 10-20 minut. Postopek ponovi z vsemi ostalimi barvami.
9. Ko vliješ še zadnjo (vijolično) obarvano kremo, postavi torto v hladilnik najbolje čez noč ali za vsaj 4 ure.
10. Za dekoracijo: Smetano, kondenzirano mleko in vanilijev ekstrakt zlij v večjo posodo in stepi s skuhinjskim mešalnikom v kremo. Preloži jo v vrečko za okraševanje in z njo okrasi torto po želji. Po vrhu po želji potresi že pisane mrvice.
11. Razreži na 12 kosov in postrezi.
Opomba: Torto lahko pripraviš tudi vnaprej in jo hraniš v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do tri dni.