Brezglutenski recept: Ajdovi njoki
Brezglutenski ajdovi njoki so izjemno okusni in enostavni za pripravo, saj potrebuješ le tri sestavine. Postrežeš jih lahko s smetanovo ali zelenjavno omako ali pa kot prilogo.
Brezglutenski ajdovi njoki
Sestavine:
- 500 g krompirja
- 250 g ajdove moke
- 1/2 stepenega jajca
- neobvezno: 1/2 čajne žličke soli
Priprava:
1. Krompir olupi in kuhaj v vreli vodi do mehkega.
2. Ko je krompir skuhan, odlij vodo in počakaj, da se ohladi.
3. Nato ga olupi in zmečkaj v pire.
4. Na sredini naredi jamico in vanjo stresi moko.
5. V manjši skledici stepi jajce.
6. Na sredini moke naredi jamico in vanjo vlij pol jajca.
7. Z rokami gneti toliko časa, da nastane testo.
8. Pomokaj površino in iz testa ustvari dolgo kačo, ki naj bo debela 1,5 do 2 cm.
9. Razreži jo na 1 cm debele koščke. Po želji jih lahko nekoliko sploščiš z vilico ali prstom.
10. Na štedilniku zavri vodo in dodaj sol.
11. V vodo stresi njoke in jih kuhaj toliko časa, da nekaj minut plavajo na površini.
12. Postrezi z omako po želji ali pa le z naribanim parmezanom.
(Vir: Chopstick Chronicles)