Brezglutenski recept: Domače mandljeve testenine (iz samo 3 sestavin!)
Testenine iz mandljeve moke so brezglutenska alternativa klasičnim testeninam, saj ne vsebujejo žitaric. Narejene iz samo treh sestavin, so te testenine čvrste in popolne za uživanje s tvojimi najljubšimi omakami!
Domače mandljeve testenine
Sestavine:
- 2 skodelici mandljeve moke
- 2 skodelici škroba tapioke
- 2 velika jajca sobne temperature
- 4 jedilne žlice vode
Priprava:
1. V veliko posodo stresi mandljevo moko in škrob tapioke ter dobro premešaj. V sredini naredi vdolbino in dodaj vanjo jajce in vodo. Počasi miksaj s kuhinjskim mešalnikom, dokler ne ostane gladko testo. Po potrebi dodaj še malo vode.
2. Kuhinjsko površino malo pomokaj s škrobom tapioke. Nanjo prenesi kroglico testa in jo večkrat nežno pregneti. Po potrebi dodaj še škrob tapioke. Testo pokrij z vlažno krpo in pusti počivati 30 minut.
3. Po 30-ih minutah testo razvaljaj v tanek sloj. Z rezalnikom za pico ga nareži na tanke trakove.
4. Zavri lonec vode. Ko zavre, vanj dodaj sol in testenine ter pusti vreti približno minuto. Odstavi z ognja in testenine odcedi v cedilu. Testenine razdeli v krožnike in prelij z najljubšo omako za testenine. Si videla, kakšno testeninsko omako najraje pripravlja Meghan Markle?
(Vir: The Big Man’s World)