fbpx

Brezglutenski recept: Testo za pizzo iz sladkega krompirja

Pizza je lahko tudi zelo zdrav obrok!

Poznaš že testo za pizzo iz cvetače, grškega jogurta in kvinoje, danes pa ti predstavljamo še testo iz sladkega krompirja. Brezglutensko testo je polno hranilnih snovi in beljakovin, namesto praznih kalorij.

Testo za pizzo iz sladkega krompirja

Sestavine:

  • 2 skodelici prepraženega sladkega krompirja
  • 1 jajce (za vegansko različico: 1 jedilna žlica mletega lanenega semena + 2 jedilni žlici vode)
  • 1 skodelica mandljeve moke
  • 1/4 skodelice marantine moke
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 jedilna žlica belega vinskega kisa
  • 1 čajna žlička origana
  • 1/4 čajne žličke soli

Priprava:

1. Prepraži sladek krompir. Cele krompirje postavi v segreto pečico na 210°C za eno uro oziroma toliko časa, da se popolnoma zmehčajo.
2. Vzemi iz pečice in ohladi. Prereži na pol in izdolbi sredico. Potrebuješ 2 skodelici pireja sladkega krompirja.
3. V večjo posodo dodaj sladek krompir in ga miksaj s kuhinjskim mešalnikom do gladkega.
4. Dodaj še vse ostale sestavine in ponovno dobro zmiksaj.
5. Pečico segrej na 220°C.
6. Obloži pekač s peki papirjem. Iz celotne mase naredi 4 manjše pice (pol skodelice testa za eno pico).
7. Zmoči prste in nežno splošči vsako kroglico testa. Nato po eno in eno pokrij z drugo plastjo peki papirja in toliko splošči s krožnikom, da imajo premer približno 15 cm.
8. Oblikovano testo postavi v pečico in peci 30 minut.
9. Nato vzemi ven, prelij s paradižnikovo omako, dodaj dodatke (sir, salamo itd.) in postavi nazaj v pečico za 12-20 minut. Običajna margerita se bo pekla 12 minut, v kolikor pa si dodala zvežo zelenjavo pa bo potrebovala 20 minut.

Brezglutenski recept: Testo za pizzo iz sladkega krompirja
(Sunkissed Kitchen)