Brezglutenski recept: Zdravi piškoti z marshmallow penicami
Choosing Balance
Popolna tekstura krhkega piškota v kombinaciji z lepljivimi marshmallow penicami in stopljeno čokolado. Če si ljubiteljica piškotov, potem boš ta recept letošnjo zimo še kar nekajkrat vzela iz predala.
Brezglutenski piškoti z marshmallow penicami
Sestavine:
- 1 skodelica masla iz indijskih oreščkov
- 1 jajce
- 1/2 skodelice kokosovega sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1–2 jedilne žlice beljakovinskega praška, okus vanilija
- 1/2 skodelice čokoladnih kapljic
- 1/4 skodelice marshmallow penic
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C.
2. V posodi stepi jajce, nato dodaj maslo, kokosov sladkor in pecilni prašek.
3. Vse sestavine dobro premešaj, da nastane gladko testo.
4. Z lopatico vmešaj še čokolado in marshmallow penice.
5. Obloži pekač s peki papirjem.
6. Z žlico ali majhno zajemalko za sladoled zajemaj testo in polagaj na peki papir.
7. Peci 10 minut. Vzemi iz pečice in pusti ohlajati 5 minut.
8. Shranjuj na pultu 3 do 5 dni.
(Vir: Choosing Balance)