Brezglutensko: Oreškaste kvinojine kroglice
Super okusen in enostaven recept, ki je po vrhu vsega še brezglutenski in če ne uporabiš čokolade, tudi brezmlečni. Kvinojo lahko nadomestiš z napihnjenim amarantom ali rižem, mandljevo maslo s katerimkoli drugim oreškastim maslom in sončnična semena s katerimikoli semeni po želji. To je zgolj osnovni recept, ki pa ga lahko prilagajaš po svojem okusu. Uporabi domišljijo!
Oreškaste kvinojine kroglice
Sestavine (za 15 kroglic):
- 1 skodelica napihnjene kvinoje
- 1/2 skodelice mandljevega (ali kateregakoli drugega oreškastega) masla
- 2 jedilni žlici medu
- 2 jedilni žlici sončničnih semen
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 jedilna žlica posušenih brusnic (neobvezno)
- 1 jedilna žlica čokoladnih kapljic iz 70% čokolade (neobvezno)
Priprava:
1. V večji skledi zmešaj napihnjeno kvinojo, sončnična semena, brusnice in čokoladne kapljice.
2. V posodi, ki jo lahko postaviš v mikrovalovno pečico, zmešaj mandljevo maslo, med in vanilijo. Segrevaj 30 sekund. Premešaj.
3. Masleno oreškasto mešanico dodaj kvinojini mešanici. Dobro premešaj.
4. Kroglice delaj iz 1 do 2 jedilnih žlic na kroglico.
5. Hrani v hladilniku.
Bonus: Lahko jih do polovice pomočiš v stopljeno čokolado.