fbpx

Brezglutensko: Makaroni s sirom po receptu Kourtney Kardashian

Niti Kourtney Kardashian, kraljica seksi kopalk, se ne more upreti slavnim makaronom s sirom. Ljubiteljica zdrave in ekološko pridelane hrane, ki je znana tudi po tem, da pregleduje shrambe svojih sester, je pred kratkim na svoji strani razkrila bolj prizanesljiv recept najbolj priljubljene jedi, nad katerim so bili navdušeni celo skeptični družinski člani.

“Khloé tudi približno ni pričakovala, da bodo ti makaroni s sirom in prekajenim puranom, ki jih je jedla pri meni doma, tako zelo okusni!” je najstarejša sestra pojasnila na svoji spletni strani. “Jed je popolnoma brezglutenska in ne vsebuje mlečnih izdelkov, kljub vsemu pa ima tak okus, kot manj zdrava različica.”

Čeprav ta različica zahteva različne sire, lahko tisti, ki si želijo brezmlečno jed, klasične sire preprosto nadomestijo z nemlečnimi. Hrustljav prekajen puran nadomešča tradicionalno svinjino, običajno kravje mleko pa je Kourtney nadomestila z mandljevim mlekom, ki ustvari oreškasto in kremasto komponento.

Brez glutena, brez mlečnih izdelkov in odobreno s strani otrok? Potem pa že mora biti dobra jed, če jo obožujejo tudi 6-letni Mason, 4-letna Penelope in 1-letni Reign, da ostaja konstantno na meniju. Tako jo pripraviš sama…

Brezglutensko: Makaroni s sirom po receptu Kourtney Kardashian

Sestavine:

  • 6 jedilnih žlic organskega masla
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička popra
  • 3 skodelice ekološkega cheddar sira
  • 3 skodelice ekološkega pepper jack sira
  • 1 paket brezglutenskih makaronov
  • 1 čajna žlička suhe gorčice
  • 5 skodelic mandljevega mleka
  • 1/2 skodelice ekološke moke
  • 1 paket predhodno kuhanega in prekajenega purana, narezanega

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°C.
2. Makarone skuhaj po navodilih na embalaži.
3. V ponvi stopi maslo, nato pa dodaj moko, sol, suho gorčico, poper in mleko.
4. Na srednjem ognju konstantno mešaj 10 minut, da se zmes zgosti.
5. Dodaj sir in počakaj, da se popolnoma stopi.
6. V posodo stresi kuhane makarone, jih prelij s sirovo omako, dodaj prekajen puran in dobro premešaj.
7. Vse skupaj stresi v pravokotni pekač in peci toliko časa, da se na površini naredi hrustljava skorjica, kar je približno 45 minut.