Brezmlečni čokoladno-bananin puding s chia semeni

Gost, čokoladen in bogat!

Kako narediš klasičen chia puding smo ti pred kratkim že razložili. Danes pa ti predstavljamo malo drugačen način priprave oziroma nadgradnjo klasičnega chia pudinga, ki te bo popolnoma navdušil, če nisi ravno ljubiteljica grizljanja majhnih gelastih semen. Čokoladno-bananin puding poleg chia semen vsebuje tudi banano, kakav in … špinačo! Tako je, tudi zelenjavo, ki pa je ne boš popolnoma nič čutila, v telo pa z njo vnesla ogromno hranilnih snovi.

Brezmlečni čokoladno-bananin puding s chia semeni

Sestavine:

  • 2 skodelici mandljevega mleka (z okusom kakava)
  • 1/2 skodelice chia semen
  • 1/4 skodelice kakava v prahu
  • 1 zelo zrela banana, zamrznjena in narezana
  • 1 skodelica špinače (ali zelene listnate zelenjave po izbiri)
  • neobvezno: 1-2 čajni žlički sladila po izbiri (odvisno od tega, kako sladka je banana)

Priprava:

1. V posodi zmešaj chia semena in mandljevo mleko. Postavi v hladilnik za vsaj 4 ure, da se chia semena popolnoma napijejo mandljevega mleka in tvorijo gelasto strukturo.
2. Chia puding prelij v blender, dodaj kakav v prahu, banano in špinačo. Miksaj toliko časa, dokler ne nastane gladka, kremasta zmes.
3. Poskusi in če je potrebno, dodaj 1-2 žlički sladila po izbiri.
4. Razdeli v dve skodelici ali kozarca (za vino) in okrasi s čimerkoli želiš. Nekaj idej: kokosova smetana, granola, sveže sadje, kokos v kosmičih, mandljevi lističi,…