fbpx

Brezskrbno na dopust: Naravna podpora za potovalno lekarno

Vsako potovanje je zgodba zase, ki se ga želimo spominjati po dobrem počutju in predvsem brezksrbnosti. Zato je priprava nanj bistvenega pomena, vključno z obvezno opremo  − potovalno lekarno. Med različnimi naravnimi rešitvami, ki jih lahko vključite vanjo, je tudi propolis. Je naraven in za medom najbolj priljubljen čebelji izdelek. V Sloveniji ga poznamo pod imenom zadelavina. Čebele ga proizvajajo iz rastlinskih smol, ki so bogate s protivnetnimi snovmi oziroma antioksidanti. Ta močan naravni antibiotik je nepogrešljiv v vsaki lekarni, še posebej pa na potovanjih, ko se soočamo z novimi okolji in prehrano.

Medex Propolis Defense - Modna.si
V Medexu so razvili linijo Propolis Defense, ki je v obliki tinkture ali pršila

(O)krepi imunski sistem
Ena izmed glavnih prednosti propolisa je njegov pozitiven učinek na odpornost. Na potovanjih smo izpostavljeni različnim patogenom, zato je pomembno imeti naravno podporo, ki nas ščiti pred boleznimi.

Brezskrbno na dopust: Naravna podpora za potovalno lekarno
Za popolno brezskrbnost na oddihu je obvezna oprema potovalna lekarna

Pomoč pri težavah z aftami in prebavili
Propolis ima izjemne lastnosti za lajšanje težav z aftami in prebavnim traktom. Priporočljivo ga je vzeti v obliki tinkture ali pršila za hitro lajšanje neprijetnosti.

Učinkovit pri površinskih ranah in opeklinah
Na potovanjih se lahko zlahka poškodujemo. Propolis ima lokalno anestezijo in antiseptične lastnosti, ki pomagajo pri celjenju površinskih ran, odrgnin in blažjih opeklin.

Zaščita pred urinarnimi okužbami
Urinarne infekcije so na potovanjih pogost pojav, saj se naše telo prilagaja novim okoljem. Propolis ima močne protibakterijske lastnosti, ki lahko pomagajo pri preprečevanju ali lajšanju urinarnih infekcij.

Naj bodo sončni dnevi in z njimi povezana doživetja predvsem brezskrbna. Če se nevšečnostim včasih ni mogoče izogniti, pa si lahko dobro pripravljeni prihranite marsikatero skrb.