Bučno olje: 6 razlogov, zakaj bi ga morala uporabljati

Če konstantno poslušaš le o koristih olivnega in kokosovega olja, potem je skrajni čas, da slišiš še razloge, zakaj bi morala čim prej začeti uporabljati bučno olje. In to ne le v kuhinji, ampak tudi v kopalnici!

Poleg tega, da pomaga izboljšati razpoloženje, obnoviti kožo in ublažiti simptome menopavze ni popolnoma nič čudnega, da ljudje vse pogosteje to superživilo dodajajo v svojo prehrano.

V spodnjih vrsticah izveš, zakaj bi morala bučno olje še danes začeti uživati ali nanašati na telo.

1. Tvoje lase naredi sijoče
Ker so bučna semena bogata z vitamini A, K in E ter tudi z minerali in maščobnimi kislinami, bučno olje pomaga pri vlaženju lasnih mešičkov, tako da bodo tvoji lasje sijoči in bolj bujni. Bučno olje pa pomaga tudi okrepiti lase in spodbuditi njihovo rast.

2. Izboljšuje izgled kože
Podobno, kot lahko koristi lasem, ima bučno olje tudi ogromno koristi za kožo. Ker se olje ponaša z visokimi količinami polinenasičenih maščobnih kislin in naravnih antioksidantov, lahko pomaga vlažiti kožo, zaradi česar izgleda bolj mladostna.

3. Ima tudi zdravilne koristi za kožo
Cink in vitamin E v bučnih semenih lahko pomagata v boju proti aknam in preprečita nastanek brazgotin.

4. Pomaga izboljšati razpoloženje
Bučna semena so bogat vir triptofana in povečujejo proizvodnjo serotonina – hormona, ki lahko pomaga izboljšati razpoloženje in spodbuja sprostitev.

5. Izboljša delovanje možganov
Zaradi visoke vsebnosti cinka lahko bučno olje pomaga odigrati pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema in delitvi celic, kar pa igra pomembno vlogo pri možganskih funkcijah, vključno s spominom in osredotočenostjo.

6. Splošne zdravilne koristi so precej obsežne
Bučna semena so resda majhna, vendar so bogata z naravnimi fitoestrogeni, ki lahko znižajo krvni tlak, zmanjšajo glavobole, vročinske oblive, bolečine v sklepih in ostale običajne simptome menopavze.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry