Če puliš sive lase, jih res zraste še več nazaj?

Ne glede na starost, vsaka doživi šok, ko na glavi opazi prvi las sive barve. In skušnjava, da bi ga kar se da hitro izpulila je seveda ogromna! Ampak, ali je res, da bo zaradi puljenja sivih las, le-teh zraslo nazaj še več? In da bodo še bolj ‘žimasti’?

Nekega dne se pogledaš v ogledalo in na vrhu glave opaziš štrleč siv las. Včasih je nastanek sivih las pomenil, da se ženska bliža obdobju srednjih let, v današnjem času pa ženske že v svojih 20-ih izgubljajo svojo naravno barvo las – velikokrat je krivo stresno življenje – kot tudi ženske v 30-ih, 40-ih in 50-ih. Siv las lahko ali izpuliš, odstrižeš ali pa ignoriraš, odločitev je predvsem odvisna od tega, ali si že pripravljena sprejeti en odtenek sive na laseh ali še ne.

Najbolj pomembno vprašanje pa seveda je, ali bo na mestu, kjer izpuliš en siv las, nazaj res zraslo več njih? Je to znanstveno dokazano ali zgolj mit? In še huje, ali lahko tvegaš plešaste predele na lasišču, če izpuliš preveč sivih las?

Strokovnjakinja za lase in lasišče, Anabel Kingsley pravi, da je to, da bi na mestu, kjer si izpulila en siv las, čudežno nazaj zrasli kar trije, popolni mit. “To preprosto ne drži, da če si izpuliš en siv las, jih bo na tem mestu zdaj zraslo kar več in bodo ti še močnejši in bolj trdi na otip.” Anabel se poheca: “Če bi bilo to res, ali ne bi bil to odličen način, kako priti do močnejših in gostejših las?

S puljenjem las se boš le-teh res znebila, vendar pa samo začasno. Folikli – male cevke pod kožo, ki proizvajajo lase – so še vedno živi in tvorijo lase, ki nadomestijo tiste, ki si jih izpulila. Vendar pa Anabel opozarja, da “če konstantno puliš lase na enem mestu, tvegaš poškodbo lasnega mešička, kar pa lahko privede do trajne pleše!“

Obstaja pa še ena možnost – da sivo preprosto vzljubiš, dokler imaš polno glavo čudovitih las. Anabel pravi: “Slavne ikone, kot sta Jamie Lee Curtis in Helen Mirren sta sprejeli svoje naravne sive lase in izgledata naravnost fantastično. Sta lep zgled drugim ženskam, da storijo enako in se ne obremenjujejo s sivino na glavi.

“Siva in srebrna barva las sta že nekaj let velik trend med mlajšimi zvezdnicami, ki so se odločile kar same pobarvati svojo naravno barvo las na sivo.”

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry