Če te muči napihnjenost, poskusi s TEM TikTok trikom

Če se počutiš napihnjeno, je vse neprijetno. Sedenje je neudobno in že sama misel na zapenjanje gumba na hlačah pa te spravi v jok.

Napihnjenost povzročajo številni dejavniki in ugotoviti, zakaj se pogosto počutiš napihnjeno, je le polovica uspeha. Nelagodje lahko izvira iz nečesa, kar ješ, še zlasti, če tvoja prehrana vsebuje preveč natrija ali preveč ogljikovih hidratov.

Napihnjenost in bolečine v trebuhu lahko povzroča tudi alergija na določeno živilo in v tem primeru bi se takšnemu živilu preprosto morala izogibati.

Obstaja nekaj hitrih trikov, ki jih lahko uporabiš, ko se boš naslednjič počutila napihnjeno, da zmanjšaš nelagodje. Poleg TikTok trika, ki ti ga razkrivamo v nadaljevanju, lahko sprehod, jemanje probiotikov in topla kopel prav tako odpravijo napihnjenost.

Čudoviti svet TikToka je preplavil trik, ki ga lahko enostavno sama poskusiš, če se počutiš napihnjeno in predlog velja za eno najboljših stvari, ki jih lahko storiš v boju proti nelagodju z minimalnim naporom.

Poskusi to TikTok joga pozo, če se počutiš napihnjeno

Več uporabnikov TikToka je objavilo svoje videoposnetke, ko so poskusili običajno joga pozo, znano kot viparita karani, za zmanjšanje napihnjenosti. Gib je preprost, zato ti ni treba skrbeti, da bi morala biti strokovnjakinja za jogo.

Če te muči napihnjenost, poskusi s TEM TikTok trikom
Viparita karani (Vir: yanalya / Freepik)

Najprej položi zloženo odejo pod boke in zadnjico. Ko si udobno nameščena na odeji, se nasloni na komolca in dvigni noge navzgor, tako da bo izgledale kot nekakšen rep morske deklice. Noge drži skupaj v tem položaju in jih položi ob steno. Zadnjici se ni potrebno dotikati dotika stene, pomembno je le, da so noge iztegnjene nad glavo in so naslonjene na steno. Ko se v položaju počutiš udobno, ostani tako 10 minut.

Viparita karani velja za inverzijo, kar pomeni, da so boki nad srcem, kar pomaga pri prebavi in izboljša cirkulacijo. Če ležiš z nogami naslonjenimi na steno, v bistvu stimuliraš svoje organe in jih spodbujaš k pravilni prebavi. To zmanjša napihnjenost in nelagodje, poleg tega pa pomaga vzpostaviti redno odvajanje.

@luna.ase

These after workouts is bomb. ##viparitakarani ##legsupthewall ##yoga ##pose ##circulation

♬ original sound – Tik Toker