CeraVe: Čiščenje obraza je prvi in osnovni pogoj za zdravo kožo

Raziskave znamke kažejo, da je 64 % posameznikov v zadnjem letu spremenilo rutino čiščenja kože, vendar ne vedno na bolje. To je razlog, da uporabnike opomnimo, da so dermatologi edini ustrezen vir informacij o zdravju kože. CeraVe predstavlja kampanjo ozaveščanja #CleanseLikeADerm: »Čiščenje kože po priporočilu dermatologa«.

Preteklo leto je postavilo na glavo skoraj vse vidike življenja – tudi nego kože. Ob tej priložnosti je vodilna ameriška dermakozmetična znamka CeraVe, ki je od spomladi končno na voljo tudi v Sloveniji, izvedla globalno raziskavo v 23 državah z več kot 10.000 anketiranci. Raziskava je pokazala, da je 64 % ljudi na svetu v zadnjem letu spremenilo rutino čiščenja kože, le 11 % pa jih je informacije o čiščenju obraza poiskalo neposredno pri dermatologu. Z namenom ozaveščanja o pravilnem čiščenju obraza in izbiri rutine, CeraVe z akcijo #CleanseLikeADerm: »Čiščenje kože po priporočilu dermatologa« poudarja pomen strokovnjakov, ko gre za pravilno nego obraza.

SE IZOGNITI NAPAČNIM PREDSTAVAM O ČIŠČENJU KOŽE OBRAZA


Google je lahko vaš prijatelj, ko gre za raziskovanje trendov in preverjanje, kakšno pričesko, barvo laka za nohte, obleko ali kopalke izbrati, vendar je treba za nasvete o pravilnem čiščenju obraza vedno treba dati prednost strokovnjakom – dermatologom.  

»Pravilno čiščenje obraza je ključen prvi korak k učinkoviti rutini nege kože,« pravi ameriški dermatolog dr. Ted Lain. »Pomembno je, da se pacienti posvetujejo s svojim dermatologom in izberejo čistilni izdelek, ki ima uravnoteženo pH-vrednost, ne vsebuje dišav in ima pomirjujoče sestavine, tako da ne bo oslabil kožne pregrade«, dodaja.

Statistični podatki kažejo, da je veliko število posameznikov premalo obveščenih o temi pravilnega čiščenja obraza:

  • 69 % vprašanih za čiščenje obraza uporablja toplo ali vročo vodo;
  • 67 % vprašanih za čiščenje obraza ne uporablja pH uravnoteženih izdelkov;
  • 42 % vprašanih za čiščenje obraza uporablja samo vodo;
  • 31 % vprašanih po čiščenju obraza občuti »škripajočo čistočo«, kar kaže na poškodovano kožno pregrado;
  • 30 % vprašanih meni, da čiščenje ne more pomagati obnoviti njihove kožne pregrade.

Po drugi strani pa anketiranci, ki so upoštevali priporočila dermatologov, navajajo, da se je zdravje njihove kože v zadnjem letu izboljšalo:

  • 59 % anketirancev uporablja čistilni izdelek za obraz (v primerjavi z 41 % anketirancev, ki se niso posvetovali z dermatologom);
  • 76 % anketirancev meni, da čistilni izdelek ohranja kožno pregrado (v primerjavi s 60 % anketirancev, ki se niso posvetovali z dermatologom);
  • 25 % anketirancev trdi, da se je zdravje njihove kože v zadnjem letu izboljšalo (v primerjavi z 12 % anketirancev, ki se niso posvetovali z dermatologom).

Bodite tudi vi na dobri strani statistične krivulje in naslednjič nasvete namesto na Googlu poiščite pri strokovnjaku.

IZDELKI ZA ČIŠČENJE OBRAZA CERAVE

Zaradi hipoalergene formule brez mila in vonja je peneči čistilni gel primeren tudi za občutljivo kožo, ki je normalna do mastna in nagnjena k nepravilnostim, kot so akne in ogrci. Globinsko očisti in odstrani ličila ter odvečni sebum. Trije esencialni ceramidi v njegovi sestavi pa spodbujajo zaščito naravne kožne pregrade. Peneči gel nanesite na mokre roke in vmasirajte, postopek ponovite zjutraj in zvečer, za dodatno vlaženje pa po čiščenju uporabite vlažilno nego za obraz. 

(CeraVe)

EMULZIJA ZA NORMALNO DO SUHO KOŽO, KI ČISTI IN VLAŽI

Vlažilna čistilna emulzija je namenjena občutljivi koži obraza, ki je normalna do suha in nagnjena k draženju, vključno z ekcemom. Nežna hipoalergena formula brez vonja očisti obraz, hkrati pa ohranja naravno vlažnost kože, saj poleg treh esencialnih ceramidov vsebuje še dodatek hialuronske kisline. Za najboljše rezultate je treba emulzijo uporabljati zjutraj in zvečer, kot naslednji korak pa priporočamo vlažilno nego za obraz.

KO SE ZDRUŽITA DERMATOLOGIJA IN TEHNOLOGIJA

Ključna sestavina penečega čistilnega gela, vlažilne čistilne emulzije in vseh drugih izdelkov CeraVe so ceramidi – molekule lipidov, ki se s pomočjo inovativne tehnologije MVE® počasi sproščajo v kožo, kar podaljša dolgoročno učinkovitost izdelkov.

O znamki CeraVe

Znamka CeraVe je bila ustanovljena leta 2005 s pomočjo dermatologov. Gre za prvo in edino dermokozmetično znamko, ki ponuja celovito linijo izdelkov na podlagi ceramidov, ki  s pomočjo revolucionarne tehnologije MVE®, ki v 24 urah sprošča vlažilne sestavine, obnavljajo kožno pregrado, kožo pa naredijo mehko, navlaženo in svežo ves dan. V ekipi  je poleg Toma Ellisona, ki je soustanovitelj podjetja CeraVe, osem let sodeloval tudi John Reed, ki ima 12-letne izkušnje na področju marketinga. John je trenutno na položaju generalnega direktorja podjetja.

Manj je vedno več, zato izberite en izdelek za čiščenje obraza CeraVe, glede na lasten tip kože, in si privoščite nego obraza, ki bi jo podprl vsak dermatolog. 

Več informacij o  penečem čistilnem gelu in vlažilni čistilni emulziji CeraVe poiščite na uradni spletni strani CeraVe.

Vse pravice pridržane © 2022 Modna.si