previous arrow
next arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider

Česa ne bi smeli shranjevati na kuhinjskem pultu

Med vsemi dodatki, ki jih imaš v svojem domu, je kuhinjski pult verjetno med najbolj obleganimi. Konec koncev se tam dogaja največ akcije – pripravljajo se obroki, pregleda in sortira se pošta, morda celo otroci na njem delajo domačo nalogo … in pustijo na njem delovne zvezke.

Da ne bi kuhinjski pult postal prenasičen z vsemi stvarmi, je potrebno biti seznanjen s tem, kaj hraniti na njem in česa ne.

Popolnoma nič ni narobe, da na kuhinjskem pultu odpreš in pregledaš pošto, ampak nikar pa na njem ne puščaj neplačanih položnic. Namesto tega imej fascikel, v katerem shranjuj ločeno plačane in neplačane položnice, nepotrebne papirje pa takoj zavrzi.

Čeprav določeni kuhinjski pripomočki sodijo v kuhinjo, pa to nikakor ne pomeni, da mora biti pult natrpan z njimi. Celo mikserji in blenderji, če jih uporabljaš le nekajkrat na mesec, lahko na kuhinjskem pultu zavzemajo predragocen prostor. In čeprav si morda popolnoma obsedeni s svojim zračnim cvrtnikom, poskusi v omarah najti nekaj prostora za varno shranjevanje naprav, dokler jih ne potrebuješ za pripravo hrane. Povsem enako velja za posodice z živili. Sladkor, kava, sol itd., vsa ta živila le kazijo kuhinjski pult, ki naj bo čim bolj čist.

Čeprav se ti morda zdi, da bi bila cenjena zbirka starinskih krožnikov za sladice primerna za razstavo v tvoji kuhinji, bi ji resnično morala najti dom drugje, na primer na ločeni polici v jedilnici.

In ko že govorimo o razstavljenih predmetih, tudi rezalne deske ne sodijo na kuhinjski pult, saj kljub temu da so ploske, zavzemajo prostor in kazijo sam izgled kuhinje. Torej jih zloži in pospravi v omaro.

Kaj pa bi vsekakor lahko hranila na kuhinjskem pultu? Kakšno svežo začimbo v lončku ali šopek svežih rož ter okrasno posodo s sadjem.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry