Cheesecake sladoledne lučke z robidami
Skutina torta na palčki? Točno tako!
Namesto tradicionalne skutine torte, se v poletnih mesecih raje odloči za njeno zamrznjeno in osvežilno različico. Hej, le kdo si želi sredi največje vročine vklapljati pečico? In da niti ne omenjamo, da so lučke pripravljene v zgolj 15-ih minutah, nato pa potrebujejo le nekaj ur počitka v zamrzovalniku, da se popolnoma strdijo.
Te zanima, kakšne so po okusu? Kremaste, pikantne in ravno prav sladke in trpke zaradi robid. In če nisi ravno ljubiteljica semen v robidah, jih preprosto z vilico zmečkaj v kašo in nato precedi skozi cedilo. Uporabiš pa lahko tako sveže kot tudi zamrznjene. Sploh ne maraš robid? Narediš jih lahko iz kateregakoli tebi ljubega sadja!
Cheesecake sladoledne lučke z robidami
Sestavine (za 8-10 lučk):
- 225 gramov kremnega sira, sobne temperature
- 1/3 skodelice polnomastnega mleka (lahko kokosovega)
- 2/3 skodelice sladkorja ali sladila po želji
- ščepec soli
- 1 skodelica robid
- 1/3 skodelice grškega jogurta
- 1 skodelica graham krekerjev, zdrobljenih
- 1 jedilna žlica nesoljenega masla (lahko je ghee, kokosovo,…), stopljenega
Priprava:
1. V majhni kozici na srednjem ognju zmešaj kremni sir, mleko, sladkor in sol. Počasi zavri in mešaj še toliko časa, da se sladkor stopi, kremni sir pa je popolnoma gladek.
2. Mešanico zlij v blender in dodaj robide ter jogurt. Zmiksaj do gladkega.
3. V manjši posodici zmešaj skupaj graham krekerje in stopljeno maslo.
4. Sladoledno maso vlij v modelčke za lučke ali papirnate kozarčke za kavo in jih po vrhu obloži z graham krekerji. Na koncu na sredino vstavi sladoledne palčke.
5. Postavi v zamrzovalnik, kjer naj se hladijo približno 4 ure oziroma dokler niso popolnoma strjene (najbolje pa čez noč).
6. Za lažjo odstranitev iz modelčkov, jih postavi v vročo vodo za nekje 15-20 sekund. Če si uporabljala papirnate kozarčke pa papir preprosto samo odtrgaj stran.
(Slike: girlinthelittleredkitchen)