Čiščenje kuhinje: Petkrat po pet minut

S stvarmi, ki jih imaš že v kuhinji!

Ali sploh obstaja še slabši način za preživljanje nedelje kot nakupovanje hrane in čiščenje umazane pečice po kosilu? Če vprašaš nas, ne. In prav zato ti predstavljamo pet enostavnih načinov, kako očistiti in osvežiti kuhinjo v manj kot pol ure in to s stvarmi, ki jih imaš že ves čas pri roki v kuhinji!

S pomočjo limone očisti mikrovalovno pečico

Limono prereži na pol, iztisni sok v manjšo posodico z vodo in dodaj vanjo tudi obe polovici limone. Posodo postavi v mikrovalovno in vklopi za 5 minut. Svež vonj bo odstranil vse neprijetne vonjave, kondenzacija iz citrusne pare pa bo omehčala vse strjene madeže, da jih boš lehko enostavno obrisala z vlažno krpico.

Do sijoče steklovine z rižem

Vse steklene izdelke z ozkim vratom je v notranjosti nemogoče temeljito očistiti s pomočjo gobice, zato v vazo do polovice natoči toplo vodo, dodaj gel za pomivanje posode, malo belega kisa in polno pest surovega riža. Mešanico v vazi “vrti” 2 minuti (da riž postrga umazanijo s stranic). Nato vazo speri z vodo in posuši na zraku.

Nerjaveče jeklo očisti s kokosovim oljem

Ali si vedela, da lahko karkoli v kuhinji iz nerjavečega jekla (pečica, hladilnik, koš za smeti, sparati itd.) najbolje očistiš s kokosovim oljem, ki stvarem povrne sijaj? Na krpico iz mikrovlaken nanesi malo kokosovega olja in enostavno podrgni površine iz nerjavečega jekla.

Leseno desko za rezanje steriliziraj v mikrovalovni pečici

To velja izključno za lesene deske! Leseno desko speri pod vodo nato pa jo za 60 sekund postavi v delujočo mikrovalovno pečico. Na ta način se boš znebila nadležnih bakterij. (To velja tudi za gobice za pomivanje posode.)

Hladilnik osveži z mleto kavo

Manjšo posodico napolni z mleto kavo in jo postavi na polico v hladilniku. Kavo zamenjaj vsakih nekaj mesecev za osvežitev vonja.