Domov » Moda & stil » Dilema: Kako pogosto bi morali prati kavbojke v pralnem stroju

Dilema: Kako pogosto bi morali prati kavbojke v pralnem stroju

Moda & stil
Dilema: Kako pogosto bi morali prati kavbojke v pralnem stroju
📷 Camila Coelho

Jih tudi ti pereš prepogosto in povsem narobe?

Če tudi ti redno pereš kavbojke v pralnem stroju, potem bi morala čim prej prenehati s tem, kajti Chip Bergh, CEO pri znamki Levi’s pravi, da kavbojk nikoli in nikdar ne bi smeli čistiti v pralnem stroju.

Si tudi ti ne predstavljaš, da svojih najljubših kavbojk, ki jih nosiš dan za dnem, ne bi nikoli oprala? Nisi edina, ampak Chip vztraja, da je to edina prava pot za ohranjanje kvalitete.

Chip je nedavno za CNN pojasnil, kako sam nosi isti par kavbojk že več kot 10 let, ne da bi jih enkrat v tem času opral v pralnem stroju: “Če se pogovarjate z resničnimi ljubitelji denima, se bodo vsi strinjali, da ne smete nikoli položiti vaših kavbojk v pralni stroj. Če se kavbojke nekje umažajo, očistim le madež, v najslabšem primeru pa jih operem na roke. Obožujem svoje kavbojke in lepo skrbim za njih.”

Torej, če želiš tudi sama ohraniti kvaliteto kavbojk, potem jih za eno uro le namoči v umivalnik mrzle vode, ki si ji dodala skodelico destiliranega belega kisa. Na ta način boš odstranila vso umazanijo in ne poslabšala kvalitete.