Domov » Lepota & zdravje » DIY: Pobarvaj svoje lase s krep papirjem

DIY: Pobarvaj svoje lase s krep papirjem

Lepota & zdravjeNegaZanimivosti
DIY: Pobarvaj svoje lase s krep papirjem
📷

Pastelni in barviti lasje so še vedno zelo v trendu in brihtne lepotne blogerke namesto barv za lase uporabljajo kar krep papir, s katerim začasno obarvajo lase v svoje najljubše odtenke – kaj praviš na mavrične lase za pusta hrusta?

Krep papir, ki ga v trgovini dobiš že za samo nekaj evrov je nov način, kako lahko popolnoma preobraziš svoje lase v samo 15-ih minutah. In vse, kar potrebuješ za to DIY barvanje las je krep papir željene barve, škarje, sol, rokavice, vodo in skledo.

DIY: Pobarvaj svoje lase s krep papirjem

Potrebuješ:

  • krep papir željene barve
  • škarje
  • 1/2 čajne žličke soli
  • rokavice
  • voda
  • skleda

Postopek:

1. Krep papir razreži na daljše trakove.
2. V skledo dodaj sol, nalij toplo vodo in namoči krep papir. Sol pomaga pri procesu barvanja, da se odtenek bolj oprime tvojih las. Če te je strah, da bo to poškodovalo tvoje lase, potem preprosto vodi ne dodaj soli.
3. Po nekaj minutah namakanja krep papirja, v skledo za 15 minut namoči še konice svojih las. Si želiš obarvane pramene? Namočen in malo ožet krep papir ovij okoli posameznih pramenov in ga pusti na laseh vsaj 15 minut.
4. Lase nato umij tako kot običajno. Rezultat je nežna obarvanost lasnih konic s subtilnim ombre efektom, ki se bo na laseh obdržal približno 1 teden. Rezultati so seveda zelo različni, saj je zelo pomembno, kakšna je tvoja osnovna barva las – če si blondinka ali svetlolaska bo barva bolj živahna ali pastelna, poleg tega pa se bo na laseh tudi obdržala dlje časa.

Celotni postopek je lepotna blogerka razložila v spodnjem videu: