Domov » Praznično » DIY valentinovo: Pisemska ovojnica iz srca

DIY valentinovo: Pisemska ovojnica iz srca

Praznično
DIY valentinovo: Pisemska ovojnica iz srca
📷 Mochi Things

Srčkaste ovojnice so popoln prostor, kamor lahko skriješ svoja ljubezenska sporočila!

Ne glede na to koliko emocionalnih simbolov uporabiš v SMS-u, valetinovo sporočilo nikoli ne bo pomenilo toliko, kot če je napisano na roko. Zato okrepi svojo romantično igro in za letošnje valentinovo naredi simpatične ovojnice, ki so narejene iz srca.

Bolj enostavno skorajda ne bi moglo biti, zato jih boš zelo verjetno želela narediti več kot le eno. Vanjo lahko vstaviš ljubezensko sporočilo ali pa na notranjo stran srca najprej napišeš romantično sporočilo in šele nato iz njega ustvariš pisemsko ovojnico (da bo sporočilo lahko v celoti prebral, bo moral popolnoma razdreti ovojnico, ki se bo spremenila v valentinovo srce).

Valentinova pisemska ovojnica iz srca

Potrebuješ:

  • papir ali tanjši karton (najbolje je, če je porisan z obeh strani)
  • okraske (okrasni lepilni trak, nalepke,…)
  • ravnilo
  • škarje
  • šablona v obliki srca (lahko jo narediš sama iz kartona)
  • lepilo ali obojestranski lepilni trak

Postopek:

1. Najprej potrebuješ šablono v obliki srca: tanjši karton prepogni na pol in iz sredine nariši polovico srca. Srce izreži in ga uporabi kot šablono.
2. Na barvitem papirju ali tanjšem kartonu obriši srce ter ga izreži. Karton ne sme biti pretrd, daj ga sicer ne boš mogla dobro prepogniti.
3. Srce položi na podlago tako, da je zunanja stran spodaj. S pomočjo ravnila si na vsaki strani “notranjega dela” srca približno označi, kje ga boš prepognila. Zavihka morata biti čim bolj enaka.

(Peggy Dean)

4. Srce obrni tako, da sta zaobljena dela spodaj, konica pa zgoraj. Spodnji del srca zapogni proti vrhu, vendar le toliko, da se zavihka popolnoma prekrijeta. Na tem mestu bo oblika že zelo podobna ovojnici. Lepilo nanesi na zgornjo stran obeh zavihkov in nato spodnji del srca zapogni navzgor ter počakaj nekaj minut, da se lepilo popolnoma posuši.

(Peggy Dean)

5. Zdaj zapogni še koničasti del srca navzdol, da ustvariš ovojnico pravokotne oblike. Ko vstaviš ljubezensko sporočilo, lahko konico zatakneš v ovojnico, okoli nje zavežeš okrasni trak ali pa na špico prilepiš srčasto nalepko.