Domov » Dom & design » Domači dekor: 7 najbolj opaznih trendov za leto 2019

Domači dekor: 7 najbolj opaznih trendov za leto 2019

Dom & design
Domači dekor: 7 najbolj opaznih trendov za leto 2019
📷 Z Gallerie

V letošnjem letu se je vse vrtelo okoli barvitih kuhinj, kičastih cvetlic in marmornih tal. Kaj pa prinaša leto 2019? Napovedi za prihodnje leto se zdijo še bolj drzne in zabavne. V nadaljevanju izveš, kateri trendi bodo leta 2019 najbolj opazni in, v kolikor boš opremljala ali prenavljala stanovanje, si jih vsekakor vzemi na znanje.

Alabaster

(Margaret Naeve)

Marmor je imel zadnjih nekaj let monopol na ploščicah, kuhinjskih otokih in pultih. Vendar pa se bo alabaster, prav tako lepa in sijoča mineralna skala, začel vse pogosteje pojavljati v domovih.

80-ta leta

(Coveted Home)

Tako kot pri modi, se vsako leto notranji dekor vrne v neko časovno obdobje – in za leto 2019 izgleda, da bodo to modularna, oblinasta 80-ta. Pred nekaj leti je prišlo do ponovnega vzpona dizajna srednjega stoletja, potem je postal moderen boho videz šestdesetih in sedemdesetih let, zdaj pa bodo imela sceno vsekakor v lasti 80-ta.

Vroča barva

(Kerry Vasquez)

Pantonova barva leta 2019 napoveduje premik od hladnih modrih odtenkov iz prejšnjega leta v toplejše, ženstvene odtenke leta 2019. Živahna koralna barva izboljšuje razpoloženje, poživi dom in osrečuje.

Akvareli

(Warner Miller)

Če je bilo leto 2018 leto kičastih cvetlic, je vzorec za leto 2019 veliko bolj pomirjujoč in abstrakten. Akvarel je zelo vsestranski, saj lahko izgleda sodobno ali tradicionalno, odvisno od tega, s čim ga kombiniraš.

Kositer in ‘gunmetal’

(Design High)

Kombiniranje različnih kovin je še vedno zelo v trendu, ampak katere kovine pa izgledajo najbolj sveže? Srebrne teksture oziroma kositer in gunmetal. Ti dve barvi nista tako težki za oči kot matirana črna ali specifični kot zlata in bakrena, ampak dodata detajlem teksturo in globino.

Jedilne klopi

(Studio Gild)

Oblazinjene jedilne klopi bodo zaradi svoje udobnosti v letu 2019 hitro pridobivale na popularnosti. In zakaj so veliko boljše od stolov? Ker se lahko nanje vsede veliko več ljudi kot na stole.

Maksimalizem

(Anne Hepfer)

2019 bo pustil za sabo minimalizem in se namesto tega poklonil več je več gibanju – maksimalizmu. In kaj točno to pravzaprav pomeni? Ogromno različnih tekstur, vzorcev, barv in podobnega. Se doma ne moreš držati enega stila ali barvne palete? Odlično, saj bo zaradi tega tvoje stanovanje zelo v trendu!