fbpx

Dopustniške destinacije za največje fashioniste

Ko začutimo, da prihaja poletje, se v nas prebudi želja po potovanjih, še posebej v kraje, kjer se lahko sprostimo in prenovimo. Ne glede na to, ali je to pustolovski Joshua Tree ali pa poučno potovanje skozi Tibet, obstaja veliko več načinov za preživljanje dopusta, kot zgolj poležavanje ob bazenu (čeprav nimamo popolnoma nič proti temu!). Pet destinacij, ki ti jih razkrivamo v nadaljevanju, bodo zadovoljile tudi najbolj izbirčne fashioniste.

Grand Cayman, Kajmanski otoki

Kje se nastaniti: V The Westin Grand Cayman-u. Najemi ‘cabano’ na plaži Seven Mile Beach in uživaj v aktivnostih, ki ti jih ponujajo: vse od veslanja na deski (za športnice) do turistične ladjice. Hotel se lahko pohvali s kar tremi restavracijami, razsežnim spajem in celo paleto modnih trgovin, če si slučajno pozabila doma kakšen pomemben dopustniški dodatek.
Kaj početi: Na srečo ima že sam hotel zelo široko ponudbo aktivnosti, zato ti ga dejansko sploh ni treba zapustiti. Vendar pa je plavanje s skati definitivno vredno izleta v drug kraj.

Dallas

Kje se nastaniti: V The Four Seasons Dallas-u v Las Colinas-u. Zgolj nekaj trenutkov stran od letališča, ta resort ponuja za vsakega nekaj – jedilnico na svetovnem nivoju, ogromno golf igrišče in ‘da-dol-padeš’ čudovit spa.
Kaj početi: Preživi nekaj kvalitetnega časa v hotelskem spaju in fitnesu Well & Being. Dan začni s treningom (kolesarjenje, antigravitacijska joga) ali z igro tenisa, nato pa se prepusti edinstvenemu wellness tretmaju, ki ga še nikoli nisi preizkusila. Izbiraš lahko med akupunkturo, antistresno nirvansko masažo ali terapijo mišične aktivacije. Zvečer se odpravi v restavracijo LAW na zasluženo večerjo (in koktejl).

Cabo San Lucas, Mehika

Kje se nastaniti: V The Cabo Surf Hotel-u. Z restavracijo in barom s pogledom na morje in razgledom na peščene plaže, se morda sploh ne boš želela vrniti domov.
Kaj početi: Sproščaj se na plaži ali pa si sposodi surf in aktivno preživi popoldan. Izkoristi v ceno vštete tečaje joge, privošči si spa tretmaje in se nikar ne odjavi iz hotela, preden ne poskusiš hotelsko specialiteto – mangovo margarito.

Joshua Tree, Kalifornija

Kje se nastaniti: V Spin & Margies-u. Izberi enega od petih edinstvenih apartmajev, ki v tebi prebudi pustolovsko dušo.
Kaj početi: Na brunch se odpravi v La Copine, si privošči zvočno kopel v Integratron-u in obišči bližnje vroče vrelce za sprostitev in relaksacijo. Zvečer se ob živi glasbi zavrti v Pappy & Harriets, dan pa zaključi s staromodnim in romantičnim opazovanjem zvezd.

Lhasa, Tibet

Kje se nastaniti: V The St. Regis Lhasa-u. Občutek boš imela, kot da si svetlobna leta stran od realnosti (v pozitivnem smislu!).
Kaj početi: Potopi se v resortov zlat bazen, obišči Potala Palace in spoznaj mirno budistično kulturo – ritem mesta in odnos domačinov spodbuja mirnost, kot je verjetno nisi doživela še nikjer. Po napornem dnevu si privošči masažo – zaradi ekstremno visoke nadmorske višine si bolj umirjena, masaža pa bo ravno prav poživila tvoje telo.