Draga ženska, svetu pokaži svojo edinstveno lepoto. Si upaš?

Videz ne bi smel določati naše vrednosti. Vendar živimo v svetu, v katerem perfekcionizem potiska naravnost v ozadje. Iskanje ključa do samosprejemanja je težka naloga, zlasti ko se soočamo s kritikami okolice. Answear.LAB z omejeno kolekcijo “No Shame” prepričuje, da je telo vsake ženske lepo in si zasluži spoštovanje.

Ne glede na to, kako smo videti, koliko smo stare ali kakšne življenjske odločitve sprejemamo, smo edinstvene – pojasnjuje znamka Answear.LAB. Oblačila iz kolekcije ‘No Shame’ temeljijo na različnih materialih, ki so v skladu s trendi prihajajoče jesensko – zimske sezone. Glavno vlogo pa imata usnje in čipka. Prvo lahko najdete v obliki dolgih plaščev, elegantnih telovnikov, oblek in čevljev. Čipka pa je vtkana v obleke, srajce in krila. Oba materiala kolekcijo teksturno popestrita in ji dajeta poseben značaj. To raznolikost odlično poudarja črna barva, ki je glavna barva v kolekciji ‘No Shame’. Barvno paleto dopolnjujejo siva, bela, krem in privlačna fuksija.

Kolekcija Answear.LAB "No Shame" - Modna.si
Kolekcija Answear.LAB “No Shame” (Foto: Mikołaj Ewa)

Zbirko promovira vzdušna fotografija, v kateri prevladujejo črno – bele fotografije, polne čustev. Na fotografiranju so sodelovali izjemni modeli. Med njimi je bila Lidia Popiel, fotografinja s številnimi uspehi, ki nenehno dokazuje, da lepota ne pozna starostnih omejitev. Pred objektiv je stopila tudi Magdalena Zalejska, bolj znana kot Apolonka. Poljska manekenka je bila ena prvih v industriji, ki je opustila poskuse ujemanja s “size zero” in pokazala, da lahko ženske večjih velikosti osvojijo modni svet.

“Svojega telesa se pogosto sramujemo, namesto da bi mu izkazali spoštovanje in ljubezen. Pri ustvarjanju omejene kolekcije ‘No Shame’ smo mislili na vse ženske, ki se spopadajo s pomanjkanjem samo sprejemanja, pa tudi s sramotenjem okolice. Verjamemo, da nam bo z glasnim govorjenjem o pojavu sramu uspelo prepričati ženske, da sprejmejo svoj videz, krepijo samozavest in ne obsojajo drugih,” pojasnjuje Agnieszka Pruchnik, direktorica blagovne znamke Answear.LAB.

Kolekcija Answear.LAB "No Shame"
Kolekcija Answear.LAB “No Shame” (Foto: Mikołaj Ewa)

Izjemno sporočilo, izjemne ilustracije Caroline Altavilla

Answear.LAB ustvarja oblačila z idejo v ozadju. Omejena kolekcija ‘No Shame’ je posvečena problemu sramotenja, s katerim se ženske srečujejo v različnih življenjskih situacijah. Blagovna znamka trdi, da si zaslužijo spoštovanje in da se ne bi smele sramovati tega, kdo so, kako so videti in koga ljubijo.

Da bi še bolj poudarili sporočilo najnovejše kolekcije, je Answear.LAB predstavil serijo majic v sodelovanju s Carolino Altavilla, argentinsko ilustratorko, ki živi v Milanu. Umetnica ustvarja družbeno angažirane grafike, ki osvajajo srca uporabnikov družbenih omrežij in bralcev revij, kot so The Guardian, The Lancet in Just Breathe Magazine. Carolina Altavilla je majice okrasila z risbami, ki se nanašajo na idejo ‘No Shame’ in ponazarjajo pozitivne slogane, ki spodbujajo samo sprejemanje: “Objemite vsako oblino”, “Ljubezen je slepa za telesni standard”, “Ljubezen, ne sram”, “Ljubim se takšna, kot sem” in “Različnost je najlepša stvar na svetu”.

Kolekcija Answear.LAB "No Shame" - Modna.si
Kolekcija Answear.LAB “No Shame” (Foto: Mikołaj Ewa)

“Na modo gledam predvsem kot na izraz in identiteto, zato me je k sodelovanju z Answear.LAB zelo spodbudila možnost ilustriranja za ženske, ki si v svojem slogu prizadevajo nositi oblačila, zaradi katerih se počutijo zastopane in vključene. Navdihujejo me ženske, ki sem jih spoznala, in tiste, ki so na meni pustile pečat, tiste, ki so nekako spremenile realnost sveta, tiste, ki niso tihe spričo krivic, tiste, ki imajo željo spremeniti svet zdaj. Navdihujejo me tudi lastne življenjske izkušnje in razmišljanje, da moramo biti poleg vsega prijaznejši do sebe in se v vsakdanjem življenju naseliti z več ljubezni in svobode,” pravi Carolina Altavilla.