fbpx

DUA LIPA izdala novo pesem za akcijski filmski spektakel ALITA: BOJNI ANGEL

Dua Lipa, globalna pop senzacija in nominiranka za dve nagradi Grammy je izdala novo pesem »Swan Song« za epsko akcijsko pustolovščino ALITA: BOJNI ANGEL, film trikratnega dobitnika oskarja Jamesa Camerona in Jona Landaua (Avatar, Titanik) in vizionarja Roberta Rodrigueza (Mesto greha). »Od trenutka, ko smo videli njen video za pesem »New Rules« smo vedeli, da bo Dua Lipa popolna izvajalka za pesem v filmu Alita: Bojni angel«, je povedal producent Jon Landau. »V svojih izvedbah ima Dua Lipa odnos, moč in prezenco, kakršno ima tudi Alita. Skupaj z Jimom in Robertom smo navdušeni, da je del naše zgodbe in prepričani smo, da bo »Swan Song« popolna inspiracija in mogočna himna našega filma.«

Dua Lipa je dodala: »Lik Alite me močno privlači in vso delo ter umetnost, ki je bila potrebna, da bo takšen film zaživel, je enostavno neverjetna. V njej vidim delček sebe, v njenem »badass« duhu in enaki frizuri. Alita se zavzema za enakopravnost, spodbuja vas, da se postavite sami zase, da se postavite za tisto, kar ste in to je močno sporočilo, ki ga želim sporočati tudi jaz.«

»Swan Song« so napisali Justin Tranter, Kennedi Lykken, Mattias Larsson, Robin Fredriksson, Tom Holkenborg in Dua Lipa:

Dua Lipa je svoj prvi album izdala za poznani Warner Bros, njene pesmi pa so vplivale na velik obrat v sodobni pop glasbi. Album se je znašel na vseh svetovnih top lestvicah, od The Fader, Rolling Stones do Time Magazine, njena pesem »New Rules« pa je dosegla prvo mesto na listi Top 40 Chart in si izborila rekord na Billboard Pop Songs lestvici. Spot za pesem, ki je nemudoma postal viralen, je Duo Lipo pretvoril v najmlajšo pevko na svetu, ki je prešla milijardo ogledov na YouTubu. Dua Lipa je ves čas najbolj iskano ime na aplikaciji Spotify, njeno ime pa se je znašlo tudi med top pet imeni, ki so najbolj zaznamovala preteklo leto. Mlada umetnica je do sedaj prodala že več kot 3 milijone kopij svojega albuma, skupaj s prodanimi posmeznimi uspešnicami pa je že presegla 40 milijonov.

Akcijska pustolovščina Alita: Bojni angel, ki v kina po Sloveniji prihaja 13. februarja, je zbrala odlično igralsko zasedbo: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley in Keen Johnson. Scenarij sta spisala James Cameron in Laeta Kalogridis, temelji pa na Manga stripu »GUNNM« Yukitoa Kishiroa. Režisersko taktirko je prevzel Robert Rodriguez, režiser uspešnic Mesto greha.

Zgodba filma je umeščena nekaj stoletji v prihodnosti, v Železnem mestu, kjer zapuščeno in nezavestno Alito najde sočuten »cyber« zdravnik Ido (dvokratni dobitnik oskarja Christoph Waltz), ki jo pripelje v svojo kliniko. Ko se Alita prebudi, se ne spomni kdo je, niti ne pozna sveta okoli sebe. Med učenjem novega življenja po ulicah Železnega mesta jo Ido poskuša zaščititi pred njeno misteriozno preteklosto, hkrati pa ji novi prijatelj Hugo (Keean Johnson) poskuša pomagati, da bi se spomnila svoje zgodovine. Med njima se počasi začne razvijati ljubezen, vse dokler po Alito ne pridejo smrtonosne sile, ki začno hitro rušiti vse njene nove odnose. Vendar pa Alita ugotovi, da v sebi nosi nenavadne borilne veščine in junaške moči, ki bi ji lahko pomagale rešiti svoje ljubljene. Odločena, da najde resnico o svojem izvoru, se poda v boj proti nepravičnosti tega temnega in pokvarjenega sveta.

Akcijski filmski spektakel Alita: Bojni angel si lahko ogledate predpremierno od 13. februarja v 3D tehnologiji v Koloseju, vseh Cineplexxih in v Mariboxu, na redni spored pa prihaja na valentinovo, 14. februarja. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.

(Vir: Blitz Slovenija)