Domov » Lepota & zdravje » Dvojno čiščenje: Skrivnost za lepšo kožo

Dvojno čiščenje: Skrivnost za lepšo kožo

Lepota & zdravjeNega
Dvojno čiščenje: Skrivnost za lepšo kožo
📷 Profimedia

Dvojno delo, vendar je ves trud poplačan!

Dvojno čiščenje, kot že samo ime pove, je postopek v dveh korakih, ki vključuje dvakratno čiščenje kože. Morda se ti sliši malo agresivno, vendar za vsem tem stoji dober argument.

Če nosiš tekočo podlago in ostala ličila, sploh če so ta dolgoobstojna, in kremo z zaščitnim faktorjem, potem bi kožo vsekakor morala dvakrat očistiti, saj je te izdelke nekoliko težje popolnoma odstraniti s kože. Prvo čiščenje dvigne s kože kozmetične izdelke, drugo pa jih potem odstrani s površja kože in s tem poskrbi, da so pore popolnoma čiste.

Prav tako je dvojno čiščenje priporočljivo za vse, ki živite v mestih, kjer prvo čiščenje odstrani onesnaženost iz zraka, bakterije in dnevno nesnago, ki se je na koži nabrala tekom dneva. Odvisno od tvojega načina življenja, včasih enkratno čiščenje obraza enostavno ni dovolj.

Čiščenje kože na ta način pa ne poskrbi le za popolnoma čisto kožo, ampak tudi za to, da se negovalni izdelki lahko bolje absorbirajo v kožo. Drage kreme in serumi bodo svojo nalogo opravili le, če se bodo lahko vpili v kožo, ne pa obležali na površini kože, kjer jih zadržujejo odmrle kožne celice.

In, kako dvojno očistiti kožo?

Različni tipi kože se različno odzovejo na vrste čistilcev, pogosto pa je izbira odvisna od posameznika do posameznika. Bistveno je le to, da si zelo nežna pri izvedbi.

Idealno vsakodnevno čistilo ne sme vsebovati sulfatov, da ne odstranjuje s kože naravna olja. Brez grobega drgnjenja in vroče vode – nikoli naj ne bo pretopla ali premrzla.

Pri prvem čiščenju ni potrebe po dragem čistilnem sredstvu, saj je njegova naloga le, da raztopi ličila ali odstrani ostanke sončne kreme, ki je pogosto vodoodporna. Svojo nalogo bo dobro opravil čistilec na oljni osnovi, saj olje privlači olje in bo raztopil olja v ličilih, prekomerni sebum in umazanijo, ki se na koži nabere tekom dneva, ne da bi pri tem s kože odstranil naravna olja in poškodoval njeno zaščitno plast.

Pri drugem čiščenju pa lahko uporabiš ali isti izdelek kot pri prvem ali pa čistilo, ki se osredotoča na točno določene kožne probleme. Če imaš akne ali problematično, k aknam nagnjeno kožo, potem uporabi izdelke, ki vsebujejo aktivne sestavine, kot je salicilna kislina, glikolna kislina in niacinamid, ki pripomorejo k ohranjanju tvojih por čistih.

Drugo čiščenje je tudi čas, da narediš piling kože ali pa uporabiš ščetko za čiščenje obraza, ki pore globinsko očisti.

Kako pogosto bi morala izvajati dvojno čiščenje?

Strokovnjaki za kožo imajo popolnoma enoten odgovor: Dvojnega čiščenja nikoli ne izvajaj zjutraj, saj ni potrebno odstraniti nobenih ličil ali kreme z zaščitnim faktorjem. Dvojno čiščenje se vedno izvaja le in samo zvečer!