Domov » Lepota & zdravje » Elle Macpherson razkrila nenavaden trik, s katerim odpravlja napihnjenost

Elle Macpherson razkrila nenavaden trik, s katerim odpravlja napihnjenost

Lepota & zdravjeVIPZdravje
Elle Macpherson razkrila nenavaden trik, s katerim odpravlja napihnjenost
📷 Elle Macpherson / Instagram

Nekdanja supermanekenka je kot slika zdravja. Poslovna žena, ki je zdaj stara 54 let, je s svojim (navidez večno mladostnim) telesom ustvarila imperij in zaradi tega se drži nekaj precej strogih pravil.

Ampak, tako kot mi, tudi Elle Macpherson od časa do časa muči napihnjenost in nedavno je razkrila, s katerimi nenavadnimi triki jo najbolje odpravlja.

54-letnica je ugotovila, da se napihnjenosti najlažje znebi tako, da eno uro preživi v morju, saj naj bi bil po njeno “odličen diuretik”.

“Sprehajanje po morski vodi je ena od najboljših stvari, ki jih lahko naredim za svoje telo,” je Elle razkrila v intervjuju za Get The Gloss. “Tonira noge in pas, odlično je zaradi mineralov in v kolikor imaš težave z zastajanjem vode, je tudi odličen diuretik. Sama hodim 40 minut do eno uro po vodi, ki mi sega do sredine meč ali do kolen.”

V kolikor čudovitih plaž zahodne Avstralije nimaš pri roki, pa si doma naredi kopel z epsom soljo. V kopalno kad dodaj minimalno 2 polni skodelici soli in se namakaj v kopeli najmanj 20 minut. Sol dejansko povleče odvečno tekočino iz telesa, zmanjša napenjanje in izloči vse toksine in nepotrebno vodo iz organizma.

Še en trik, katerega se poslužuje Elle pa je, da uživa hrano bogato s prebiotiki in probiotiki, ki ji pomagajo ostati zdrava in blažijo neželeno napenjanje. “Ker se dobro zdravje začne z zdravim prebavnim sistemom, uživam rastlinsko prehrano bogato s pre- in probiotiki za podporo zdravemu črevesju in prebavnem sistemu, kar pomaga zmanjšati napenjanje in številne simptome razdraženega črevesja,” je še dodala nekdanja supermanekenka.