Domov » Lepota & zdravje » En zdrav trik za vsak dan v tednu

En zdrav trik za vsak dan v tednu

Lepota & zdravjeZdravje
En zdrav trik za vsak dan v tednu
📷 Profimedia

Četrtki so najboljši!

Vsak teden začnemo z najboljšimi nameni … nato pa stvari postanejo stresne in opustimo sanje o zdravih, doma pripravljenih malicah, hojo do službe in zagotavljanje dovolj spanca. Namesto da poskušaš popolnoma prenoviti celotni teden, se vsak dan osredotoči na eno malenkost.

Nedelja: Meditiraj

Poskusi z desetminutno meditacijo, da se pripraviš na naporen teden, ki je pred tabo. Malo osredotočene pozornosti lahko zmanjša stres, izboljša spanje in poveča ustvarjalnost, tako da si popolnoma sveža in prenovljena v ponedeljek zjutraj.

Ponedeljek: Zbudi se prej

Zbudi se dve (no, tudi ena ura je ok) uri prej kot običajno. Ta dodaten čas porabi za to, da postoriš določene stvari in bo zaradi tega preoostanek dneva manj stresen. Opravi opravila okoli hiše in boš imela zaradi tega prost večer, potelovadi ali pa uživaj v razkošju dodatnega prostega časa za urejanje brez hitenja.

Torek: Napiši dnevnik opravil

Vzemi svinčnik in papir ter napiši analogni seznam opravil, ki vključuje tudi inspirativne (ali zabavne) citate, posebne dogodke in preproste naloge, kot je pranje perila itd.

Sreda: Razmigaj prste

Bodi malo nemirna. Ja, točno tako. Razmigaj vse prste: z rokami vrti svinčnik ali pa v sedečem položaju “hodi” naprej in nazaj. Študije so pokazale, da ti mikro gibi povečajo pretok krvi v okončinah. Pssst, še veliko bolje je s slušalkami v ušesih in bombastično playlisto.

Četrtek: Pojej malo čokolade

Privošči si malo čokoladnih užitkov. Temna čokolada (z vsaj 75% kakava) je najboljša, ampak bo katerakoli ok. Resno. Študije so pokazale, da ta slastna rjava razvada izboljša kognitivne sposobnosti.

Petek: Zvečer ostani doma

Izogni se gneči in splaniraj zmenek s svojim dragim v udobju lastnega doma. Najbolje takšnega, ki vključuje mehko flanelasto pižamo, prigrizke in cel spisek epizod (ali filmov) vajine najljubše serije. Znanost pravi, da se par, ki skupaj gleda TV oddaje, filme, serije, videe na youtube-u, počuti bolj povezano.

Sobota: Psa pelji na zelo dolg sprehod

Pelji psa na dolg in sproščujoč sprehod. On bo užival, ti pa boš tudi brez napora dosegla 10.000 korakov, ki jih je zdravo narediti na dan in malo raziskala sosesko. Če pa nimaš psa pa si preprosto sposodi sosedovega. Imela boš povsem enake koristi in morda celo pridobila novega kosmatega prijatelja.