Enostaven trik, kako bo tvoj otrok pojedel vsako zelenjavo

Prepričati otroke, naj jedo zelenjavo, je lahko res težavno. Čeprav je dobra zanje, bi ponavadi veliko raje jedli čokolado. In če je to tudi pri vas doma problem, potem je zelenjavo najbolje prikriti, tako da otroci mislijo, da jedo nekaj drugega. Ena mama pravi, da je našla popolno rešitev za nenaklonjenost svojega sina zelenjavi.

Avstralska mama je na Facebooku delila svoj recept za preproste zelenjavne polpete, ki jih nato speče v zračnem cvrtniku. Ideje za recept se je domislila, ko se je neko nedeljo zvečer borila, da bi njen malček pojedel svojo večerjo.

Polpeti vsebujejo korenček, brokoli in špinačo – v kombinaciji z belim krompirjem, sladkim krompirjem, drobtinami in jajcem – lahko pa jih naredimo s katerokoli sesekljano zelenjavo.

Enostaven trik, kako bo tvoj otrok pojedel vsako zelenjavo
(Facebook)

“Moje zelenjavne polpete spečem v 5,3-litrškem zračnem cvrtniku iz Kmart-a. Preprosto jih pečem 15 minut na 180°C in pojedel jih je ta večer,” je zapisala Avstralka.

Zračni cvrtnik potrebuje veliko manj olja kot tradicionalni cvrtnik, da se hrana hrustljavo zapeče. Lahko jih pripraviš in imaš zamrznjene ali pa če tvoji otroci nočejo jesti neprikrite zelenjave na krožniku, lahko ostanke zelenjave zmešaš za njihov naslednji obrok. Čeprav zelenjavni polpeti niso nič novega, pa je veliko staršev potrdilo, da je to najbolj preprost način, kako otrokom postreči katerokoli zelenjavo, ki jo bodo dejansko tudi z veseljem pojedli.

Neka druga mama pa je še razkrila, da njeni otroci sploh niso hoteli jesti polpetov, vse dokler jim ni rekla, da so to vesoljske kroglice. Od takrat naprej jih imajo najraje.