Domov » Lepota & zdravje » Enostaven trik za bolj naraven izgled kodrov

Enostaven trik za bolj naraven izgled kodrov

Lepota & zdravjeNega
Enostaven trik za bolj naraven izgled kodrov
📷 Gal Meets Glam

Ne glede na to, ali za kodranje las uporabljaš kodralec ali likalnik, sveži kodri običajno ne izgledajo najbolj naravno. Res je, da bodo popolni kodri že čez nekaj ur popustili in izgledali bolj kot naravni valovi – takšen izled, kakršnega si si že v štartu želela – ampak, ali ne bi bilo veliko bolje, če bi lahko že takoj ustvarila popolne naravne valove? Predstavljamo ti preprost trik, za katerega ne potrebuješ nobenega laka za lase ali dodatnih orodij.

Kaj potrebuješ: krtačo/glavnik in karkoli uporabljaš za kodranje.

Postopek: Lase razdeli na več sekcij in nato v centimeter do dva debele pramene. Vsakega posebej počeši s krtačo, nato pa s kodralcem ali likalnikom začni kodrati lase kot običajno, vendar pozor, vsaj 5 centimetrov konic pusti neskodranih.

Zakaj deluje: Lase iz navade običajno skodramo vse do konic. Če pa pustiš nekaj centimetrov spodnjega dela las ravnega, s tem ustvariš bolj naraven in mehkejši videz kodrov, ne da bi ti bilo potrebno po zahtevnem kodranju vse lase še razčesavati. Dodaten nasvet: V kolikor si ne želiš zelo definiranih kodrov, še vroč pramen las po kodranju za nekaj sekund raztegni.