Enostavno in brez peke: Marshmallow rolice
Poslastica, ki navduši tako mlade kot tudi stare, poleg tega pa je primerna tudi za zamrzovanje!
Marshmallow rolice so odlične za ustvarjanje z najmlajšimi, poleg tega pa jih lahko narediš na več različnih načinov: ovoj lahko povaljaš v kokosu ali zdrobljenih oreščkih ali pa pomočiš v čokolado, namesto klasičnih marshmallow penic pa lahko uporabiš tudi takšne v pastelnih barvah.
Marshmallow rolice
Sestavine:
- 1 1/2 skodelice zdrobljenih graham piškotov
- 1 skodelica nastrganega kokosa (plus dodatno skodelico za valjanje)
- 5 žlic kakava
- 1 1/4 skodelice kondenziranega mleka
- 1/3 skodelice stopljenega masla
- 1 čajna žlička vanilije
- približno 20 marshmallow penic
Priprava:
1. V veliki skledi zmešaj zdrobljene graham piškote, 1 skodelico kokosa in kakav.
2. v drugi posodici zmešaj kondenzirano mleko, maslo in vanilijo ter tekočino zlij k suhi mešanici. Dobro premešaj.
3. Zmes postavi v hladilnik za 20 minut.
4. Začni oblikovati piškote. Ker je zmes lepljiva, si boš morala konstantno močiti roke (le toliko, da so navlažene, ne mokre).
5. Z jedilno žlico zajemi testo in ga mad dlanmi oblikuj v kroglico, ki jo nato splošči v krog. Na sredino položi marshmallow penico, ki jo zapakiraj v testo. Nato kepo narahlo povaljaj po podlagi, da zgladiš površino.
6. Kroglico povaljaj v nastrganem kokosu in položi na peki papir. Postopek ponavljaj toliko časa, da ti zmanjka sestavin.
7. Kroglice zamrzni in jih shranjuj v zamrzovalniku.
8. Pred serviranjem kroglico prereži na pol. Ker se hitro tajajo (10-15 minut), jih je treba tudi hitro pojesti (kar pa zagotovo ne bo noben problem).
(Vir: Rock Recipes)