Enostavno in zdravo: Zapečene banane s cimetom
Profimedia
Zapečene banane s cimetom so zdrava sladica ali prigrizek, ki bo potešila tvojo sladkosnednost. Recept lahko še nekoliko nadgradiš in bananam dodaš zamrznjen jogurt ali sladoled in potreseš z oreščki.
Zapečene banane s cimetom
Sestavine:
- 2 čajni žlički medu
- 1 čajna žlička cimeta
- 1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
- sprej proti prijemanju
- 2 veliki banani; narezani na 1/2 cm debele rezine
Priprava:
1. Zmešaj med, cimet in muškatni orešček v majhni skledi; dobro premešaj. Postavi na stran.
2. Srednje veliko ponev posprejaj s sprejem proti prijemanju in segrej na srednje močnem ognju.
3. V ponev stresi banane. Vsake toliko časa jih nežno premešaj in praži 2-3 minute.
4. Dodaj med in ponovno praži 2-3 minute oziroma dokler niso vse banane prekrite z medom in zmehčane.
5. Postrezi takoj samostojno ali s sladoledom. Po želji potresi z oreščki.