Europol na svoj prvi Cyber Inovation Forum povabil tudi podjetje iz Slovenije

Slovenijo sta na dogodku, ki ga je organiziral European Cyber Crime Center (EC3), zastopala strokovnjaka iz področja preiskav in kibernetske varnosti. Europol je ključna evropska institucija za boj proti mednarodnemu kriminalu in terorizmu. Bernarda Škrabar Damnjanović, solastnica podjetja Next Sight in predsednica Inštituta za varnost in strateške raziskave in Zvonimir Cvetko Damnjanović, na konferenci, ki poteka še danes, predstavljata svoje napredne rešitve za povezovanje in plemenitenje podatkov. »Naše tehnologije omogočajo izboljšano odkrivanje in preprečevanje spletne kriminalitete, kar prispeva k večji varnosti in zaščiti digitalne infrastrukture, tudi kritične. Z uporabo inovativnih metod umetne inteligence in strojnega učenja želimo prispevati k bolj varnemu digitalnemu okolju. Specializirani smo za pridobivanje in obdelavo podatkov s pomočjo umetne inteligence. Naš pristop temelji na naprednih algoritmih in tehnologijah, ki izboljšujejo analizo podatkov ter zagotavljajo boljše varnostne rešitve za naše stranke,« je povedala Bernarda Škrabar Damnjanović.

Razvili tehnologijo za boj proti kibernetskemu kriminalu

 Prva različica njihove programske opreme se bo s pomočjo umetne inteligence osredotočala na detekcijo slik, ki prikazujejo spolne zlorabe otrok. Ugotovitve bodo dodatno obogatili, prav tako s pomočjo umetne inteligence, s prosto dostopnimi podatki, katerih namen bo pomoč organom pregona pri reševanju žrtev in identifikaciji storilcev. »Z inovativnimi rešitvami želimo prispevati k večji varnosti in zaščiti digitalnega sveta ter s tem podpreti globalne napore v boju proti spolnim zlorabam otrok in kibernetskim grožnjam,« dodaja Bernarda Škrabar Damnjanović.

Bernarda Škrabar Damnjanović na European Cyber Crime Center - Modna.si
Bernarda Škrabar Damnjanović na European Cyber Crime Center (Foto: Osebni arhiv)

Na dogodku Cyber Innovation Forum 2024 se bodo zbrali strokovnjaki s področja kibernetske varnosti

 Dogodek Cyber Innovation Forum 2024 je dogodek interne narave, na njem pa znanje in izkušnje delijo vrhunski strokovnjaki s področja kibernetske varnosti. Razpravljali bodo o najnovejših inovacijah in izboljšali sodelovanje med javnimi in zasebnimi subjekti. Cilj foruma je krepitev zmogljivosti za boj proti kibernetskim grožnjam. Namenjen je predvsem državnim partnerskim preiskovalnim organom, evropskim akademskim institucijam, evropskim raziskovalnim ustanovam, evropskim institucijam in podjetjem, ki redno sodelujejo z Europolom.

Europol je že dve desetletji cenjen partner Policije

 Leta 1992 ustanovljeni Evropski policijski urad oziroma Europol je že 20 let ključni partner slovenske policije pri zagotavljanju notranje varnosti in eden najbolj cenjenih partnerjev v boju proti kriminalu. Europol predstavlja enega izmed ključnih partnerjev pri zagotavljanju notranje varnosti, saj skupaj svojimi specializiranimi centri naši policiji nudi pomembno podporo pri boju proti vsem oblikam kriminala.