Fit recept: Beljakovinski čokoladno-arašidov sladoled

Ljubiteljice čokoladnega sladoleda, pozor!

Poletje se počasi in vztrajno bliža in zagotovo si tudi sama že začela malo paziti na prehrano. Si sladkosneda in bi se rada posladkala na zdrav način ter s sladico v telo vnesla tudi ogromno beljakovin? Potem bo današnji fit recept kot nalašč zate!

Beljakovinski čokoladno-arašidov sladoled

Sestavine:

    • 1 skodelica (226 g) manj mastne skute
    • 1/2 merice (15 g) beljakovinskega praška z okusom čokolade (ali vanilije)
    • 1 jedilna žlica stevie/kokosovega sladkorja/agavinega sirupa
    • 1 jedilna žlica (16 g) arašidovega masla (brez sladkorja)
    • 1 jedilna žlica nesladkanega kakava v prahu
    • neobvezno: 1/4 skodelice mandljevega mleka
    • neobvezno: 1/4 čajne žličke cimeta
    • neobvezno: 1 čajna žlička chia semen

Priprava:

1. Vse sestavine stresi v multipraktik ali blender in zmiksaj do gladkega.
2. Čokoladno zmes prelij v posodico in prekrij s folijo.
3. Postavi v zamrzovalnik za 60 do 90 minut.
4. Beljakovinski sladoled lahko uživaš samostojno ali pa ga okrasiš s kokosom, kakavovimi zrni, mandljevimi lističi,…