Generali bo na poletne počitnice peljal 6 otrok

Zaključil se je THSN izziv »Osvoji svoj hrib s prijatelji«: 30 otrok bodo razveselili s polnimi potovalnimi torbami, 6 pa s poletnimi tabori

»Ponosni smo, da smo tudi letos razveselili otroke s poletnimi tabori in polnimi potovalnimi torbami, ki smo jih zbrali Generalijevi prostovoljci in vsi, ki so se nam pridružili. S tem smo v teh dneh zaključili slovenski THSN Globalni izziv Osvoji svoj hrib s prijatelji,« je poudarila Vanja Hrovat, predsednica uprave Zavarovalnice Generali. Gre za veliko dobrodelno akcijo, s katero so sodelavci po vsem svetu s prostovoljstvom in donacijami poskrbeli za otroke iz najranljivejših skupin prek različnih pobud.

V Sloveniji so v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste – Polje zbirali donacije preko SMS-a za otroke za udeležbo na poletnem taboru. Poletni tabor bodo z zbranimi sredstvi lahko omogočili kar šestim otrokom. Škrati pomagači pa so skupaj s svojimi sodelavci napolnili kar 30 potovalnih torb s poletnimi potrebščinami, da bodo otroci, ki se ne bodo udeležili poletnega tabora sproščeno s prijatelji in družino preživeli čas počitnic. Zbiranju pomoči za otroke se je v Sloveniji pridružilo več 400 prostovoljcev in udeležencev THSN izziva.