Genijalen trik, da bodo pogrete testenine enako sočne kot sveže skuhane

Okusna skleda testenin, ne glede na to, ali je pomešana z rdečo paradižnikovo omako ali pa kremasto smetanovo, je vedno odlična ideja za hiter in nasiten obrok.

Ampak če si tudi sama kaj podobna nam in vedno skuhaš večje količine hrane, da jo lahko naslednji dan (in še kakšen dan za tem) le na hitro pogreješ, potem zagotovo veš, da pogrete testenine nikoli niso tako sočne kot sveže skuhane.

No, le če ne poznaš trika (oz. kar dveh), ki ti ga bomo razkrili danes.

Mikrovalovne pečice delajo čudeže pri segrevanju juh in pripravi hitre sklede ovsenih kosmičev za zajtrk, a ker mikrovalovne pečice hitro segrejejo hrano, vlaga v določenih živilih, kot so testenine in pica, ponavadi izhlapi in postanejo suha. Rachel Fairbank z Lifehacker-ja je razkrila dve preprosti metodi, s katerima boš med segrevanjem zadržala vlago v testeninah.

Trik z ledeno kocko

Prvi trik zahteva uporabo ledene kocke za ustvarjanje pare v mikrovalovni pečici, da se prepreči izsušitev testenin. Rachel predlaga, da najprej razporediš mrzle testenine v tanki plasti po krožniku. Nato na vrh položi eno kocko ledu in pokrij s peki papirjem ali papirnato brisačko. Segrevaj v mikrovalovni pečici v intervalih po eno minuto in po vsaki minuti premešaj, dokler se testenine popolnoma ne pregrejejo. Če se ledena kocka v tem času ne stopi povsem, jo preprosto odstrani.

Trik z vlažno papirnato brisačko

Pri drugi metodi moraš prav tako najprej v tanki plasti razporediti testenine po krožniku, ki jih nato prekrij z vlažno papirnato brisačko. Ponovno segrevaj v mikrovalovni pečici v intervalih po eno minuto in vsakič vmes testenine premešaj.

Pogrete testenine kot sveže skuhane!

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si