George Clooney, Scarlett Johansson in drugi igralci ponudili visoko plačilo za konec stavke v hollywoodu

Skupini velikih hollywoodskih zvezdnikov, vključno z Georgeom Clooneyjem in Scarlett Johansson, je ponudila plačilo 150 milijonov dolarjev honorarja za pomoč pri končanju še vedno trajajoče stavke SAG-AFTRA.

Filmske zvezde stavkajo že od 14. julija, saj so nedavna pogajanja med SAG-AFTRA in filmskimi studii zastala.

V torek, 17. oktobra se je skupina igralcev, v kateri so bili tudi Emma Stone, Ben Affleck in Tyler Perry, sestala z vodji SAG, da bi razpravljali o načrtu za prekinitev stavke, poroča Deadline.

Predlog vključuje hollywoodske največje zaslužkarje, ki pomagajo podpisnikom AMPTP (Zveza filmskih in televizijskih producentov) z odpravo omejitve 1 milijona dolarjev za honorar, da bi financirali zdravstvene koristi in druga področja.

Poleg tega so akterji predlagali formulo za pretočne ostanke, ki bi odredila, da se najprej plačajo najnižja imena na razpisu.

George je za izdajo povedal: “Veliko tistih, ki zaslužijo največ, želi biti del rešitve. Ponudili smo odpravo omejitve honorarja, kar bi sindikatu prineslo več kot 50 milijonov dolarjev letno. Precej več kot 150 milijonov dolarjev v naslednjih treh letih. Menimo, da je pošteno, da v sindikat vplačamo več. Predlagamo tudi strukturo ostankov od spodaj navzgor – kar pomeni, da bi bil vrh lista za klicanje zadnji, ki bi zbiral ostanke, ne prvi. Ta pogajanja bodo potekala, vendar smo želeli pokazati, da smo vsi v tem skupaj, in najti načine, kako pomagati zapolniti vrzel pri plačilu igralcev.”