Glasbenik Pharrell Williams novi kreativni direktor pri Louis Vuittonu

Pharrell Williams ima zelo zanimivo novo službo.

V torek, 14. februarja je Louis Vuitton objavil, da bo 49-letni glasbenik nasledil pokojnega Virgila Abloha na mestu novega moškega kreativnega direktorja modne znamke.

“Louis Vuitton z veseljem pozdravlja Pharrella Williamsa kot svojega novega kreativnega direktorja za moške. Njegova prva kolekcija za Louis Vuitton bo predstavljena prihodnjega junija na moškem tednu mode v Parizu,” je Louis Vuitton objavil na Instagramu.

“Pharrell Williams je vizionar, čigar ustvarjalna vesolja se širijo od glasbe do umetnosti in mode – v zadnjih dvajsetih letih se je uveljavil kot kulturna globalna ikona,” se nadaljuje izjava. “Način, na katerega podira meje v različnih svetovih, ki jih raziskuje, se ujema s statusom Louis Vuittonove kulturne hiše, ki krepi njegove vrednote inovativnosti, pionirskega duha in podjetništva.”

“Vesel sem, da lahko pozdravim Pharrella nazaj doma, po našem sodelovanju leta 2004 in 2008 za Louis Vuitton, kot našega novega moškega kreativnega direktorja. Njegova ustvarjalna vizija onkraj mode bo Louis Vuitton nedvomno vodila v novo in zelo vznemirljivo poglavje,” je v izjavi dejal predsednik in izvršni direktor Louisa Vuittona Pietro Beccari.

Virgil, ki je bil ustanovitelj znamke Off-White in umetniški vodja kolekcije moških oblačil Louis Vuitton, je novembra 2021 umrl v starosti 41 let zaradi zasebne bitke z rakom. Na omenjenem položaju pri Louis Vuittonu je bil od leta 2018.

Preberi si tudi:
Predstavljena zadnja Louis Vuitton kolekcija preminulega Virgila Abloha

Predstavljena zadnja Louis Vuitton kolekcija preminulega Virgila Abloha

Ta teden so oblikovalci in blagovne znamke, kot so Louis Vuitton, Issey Miyake in Uniforme, na pariškem tednu mode predstavile svoje jesensko-zimske kolekcije moških oblačil za jesen/zima 2022/23.…