Gordon Ramsay razkril, kako narediti popolna umešana jajca
Slavni kuhar je razkril svoje top nasvete v epizodi kuharske oddaje MasterChef!
Če se ti zdi, da tvoja umešana jajca nikakor ne izgledajo tako sočna kot v restavracijah, potem ti bo s svojimi nasveti pomagal slavni kuhar Gordon Ramsay. Tekmovalcem ameriškega MasterChefa je demonstriral najboljšo tehniko kuhanja umešanih jajc, s katero ustvariš popolno konsistenco in zagotoviš, da so jajca na koncu lahka, puhasta in nikoli izsušena.
50-letnik je korak za korakom razlagal postopek, kako sam naredi popolna umešana jajca. Razkril je največjo skrivnost, kako preprečiti izsušenost jajc: vsakih 30 sekund jih odstraniš z ognja za 30 sekund in medtem konstantno mešaš s spatulo.
Si želiš popolno umešana jajca na Gordonov način? To so njegovi najboljši nasveti:
- V ponev ubij ohlajena jajca, jim dodaj 3 manjše kose masla in nato postavi na štedilnik.
- Na štedilniku nastavi najvišji ogenj in začni z mešanjem. Gordon pravi, da z vsakim mešanjem očisti dno ponve, da se jajca na dnu ne bi zažgala.
- Prav tako Gordon svetuje, da jajc ne začiniš na začetku, saj bodo tako postala sivkaste barve.
- Po 30-ih sekundah kuhanja odstavi ponev s štedilnika za 30 sekund. To bo upočasnilo proces kuhanja in preprečilo prekuhanost jajc. Ta postopek ponavljaj nadaljnje 3 minute.
- Jajca konstantno mešaj in šele ko začnejo izgledati podobna umešanim, jih začini s soljo in poprom.
- Če želiš umešana jajca ponesti na povsem novo raven, jim proti koncu dodaj čajno žličko crème fraiche-a, saj boš s tem ustvarila kremasto teksturo in preprečila izsušenost.
- Postrezi s popečenim toastom in na žaru popečenim paradižnikom in gobami. Čisto na koncu okrasi s sesekljanim drobnjakom.