Grammy 2024: Kakšna je razlika med nagrado za posnetek, pesem in album leta

Glasbene nagrade grammy 2024 so bile podeljene v nedeljo, 4. februarja in morda se ti je v preteklih letih že kdaj porodilo vprašanje, kakšne je sploh razlika med nagrado za posnetek leta (Record of the Year), pesem leta (Song of the Year) in album leta (Album of the Year). Navidez zelo podobne nagrade, so v resnici daleč od podobnosti.

Posnetek leta se podeli tako izvajalcu pesmi kot tudi snemalnim inženirjem, ki so sodelovali pri produkciji pesmi. Posnetek leta poudarja izvedbo in produkcijo pesmi.
Letos je grammyja za posnetek leta prejela Miley Cyrus za pesem “Flowers”.

Preberi si tudi:
[VIDEO] Super Bowl LVI: Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem in ostali med polčasom zavzeli oder

[VIDEO] Super Bowl LVI: Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem in ostali med polčasom zavzeli oder

In gost presenečenja je bil nihče drug kot… Nastop med polčasom Super Bowla LIV se je zgodil danes ponoči in nam ponudil ogromno nostalgije z nekaterimi najboljšimi hip-hop…

Pesem leta prejme avtor pesmi, ne izvajalec, ki jo poje.
Grammy za pesem leta je šel letos v roke Billie Eilish O’Connell & Finneas O’Connell za pesem “What Was I Made For?” [From The Motion Picture Barbie].

Album leta je včasih prejel samo izvajalec, zdaj pa ga prejmejo izvajalec in producenti, tonski mojstri, mešalci in tekstopisci.
Grammyja za album leta je letos prejela Taylor Swift za album “Midnights”.

Preberi si tudi:
Taylor Swift - Modna.si

Taylor Swift naznanila, da njen novi album ‘Tortured Poets Department’ izide že…

Taylor Swift je priznala, da je kar dve leti skrivala skrivnost. 34-letna pevka je med svojim zahvalnim govorom na podelitvi nagrad grammy 2024 v nedeljo, 4. februarja v…