Hitro in enostavno: Kozice s paradižnikom in kuskusom
Danielle Occhiogrosso Daly
Naj v tvoji kuhinji zadiši po morju.
Kozice s paradižnikom in kuskusom
Sestavine (za 4 osebe):
- 1 skodelica kuskusa
- 150 g brstičnega ohrovta ai špinače
- 450 g češnjevih paradižnikov
- 2 velika stroka česna; na tanko narezana
- 20 velikih očiščenih kozic
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega olivnega olja
- sol
- črni poper
Priprave:
1. Segrej pečico na 220°C ali pa žar na srednje visoko temperaturo.
2. Naredi 8 30-centimetrskih kvadratov iz folije in 4 razporedi po peki papirju. V majhni posodici zmešaj kuskus s 1/2 skodelice vode.
3. Po štirih folijah enakomerno razdeli listnati ohrovt. Preko naloži kuskus, paradižnike, česen in kozice. Pokapaj z olivnim oljem in preko potresi po 1/4 čajne žličke soli in 1/4 čajne žličke popra. Pokrij z drugim kosom folije in trikrat zavihaj robove. Peci v pečici ali pokrito na žaru 15 minut.
4. Vsak paket prenesi na krožnik. Vsakega zareži z nožem tako, da narediš črko X in zapogni nazaj trikotnike.