Hrustljavo in zdravo jabolčno pecivo

Jesen in zima sta letna časa, ko se na veliko peče in hiša konstantno diši po dobrotah. In katerega sadja imamo v kleteh takrat največ? Seveda, jabolk! Jabolčni štrudl, jabolčna čežana, pečena in polnjena jabolka,… Se ti že cedijo sline? Tokrat ti predstavljamo božansko, okusno in zdravo sladico, zaradi katere ne boš imela slabe vesti, četudi je boš pojedla več kot samo en kos (kar se ne bo zgodilo redko ;)) ali pa kot sladico po večerji.

Hrustljavo in zdravo jabolčno pecivo

Sestavine:

  • 2 skodelici mandljeve moke (v multipraktiku zmelješ olupljene mandlje)
  • 1 žlička cimeta
  • ščep soli
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka (ali mešanico začimb za bučne jedi)
  • 1/2 skodelice kokosovega olja ali masla
  • 1/4 skodelice medu
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • 5 srednje velikih jabolk, olupljenih in narezanih na rezine (lahko tudi katero drugo sadje, samo ne presočnih sadežev, kot sta melona ali lubenica)
  • Opcija: 1/4 skodelice kokosove moke

Priprava:

  1. V večji posodi zmešaj mandljevo moko, sol, cimet in muškatni orešček.
  2. V manjši posodi zmešaj kokosovo olje ali maslo, med in vanilijo.
  3. Mokre sestavine vmešaj v suhe.
  4. Jabolčne rezine položi na dno v pekač velikosti 20×20 cm.
  5. Drobljenec prelij po jabolkih, pokrij pekač s srebrno folijo in postavi v pečico na najnižjo režo.
  6. Peci 50 minut na 175-180 stopinjah. Nato odkrij pecivo in peci še 10 minut, da se zgornja plast lepo hrustljavo zapeče.
  7. Postrezi toplo (še dobro, ker kdo pa ob vseh teh omamnih vonjavah lahko čaka, da se pecivo ohladi! ;)).