Imaš na koži vedno več ogrcev? Potem bi se morala izogibati tem živilom!

Zdrava prehrana ne vpliva samo na izgubo telesne teže, ampak igra tudi zelo pomembno vlogo pri čisti koži. Mnoge študije so pokazale, da obstaja povezava med tem kaj ješ in kako se obnaša tvoja koža. Kot pravi stari pregovor: “Si, kar ješ”, zato je zelo pomembno, da se zavedaš, katera živila negativno vplivajo na tvojo kožo.

1. Sokovi

Sokovi, še posebej, če vsebujejo večinoma sadje, vsebujejo ogromno (sadnega) sladkorja in malo vlaknin. Če jih piješ samostojno, povzročijo hiter dvig sladkorja v krvi, kar povzroči povečano proizvodnjo sebuma in vnetij v koži. Sokovi v embalažah in sveže stisnjeni sokovi so lahko velikokrat odgovorni za nastanek ogrcev in celo izbruhe mozoljev.

2. Mlečni izdelki

Ko se sirotka in kazein vežeta na receptorje v prebavnem traktu, data s tem znak določenim molekulam, ki sprožijo izbruhe mozoljev. Študije pa so tudi pokazale, da obstaja še en krivec zanje in to so hormoni. Kakorkoli, mleko in mlečni izdelki, še posebej posneto mleko (ker so mu umetno dodane beljakovine), lahko povzroči povečano nastajanje ogrcev.

3. Mlečna čokolada

Mlečna čokolada je ena od najbolj znanih in najbolj pogostih krivcev za ogrce in akne, saj vsebuje najslabšo možno kombinacijo: rafiniran sladkor, mleko in trans maščobe. Če si želiš čisto kožo, potem je mlečna čokolada živilo, ki bi ga morala čim prej izločiti iz svoje prehrane. Seveda pa se ti čokoladi ni potrebno popolnoma odpovedati. Temna čokolada, ki vsebuje 70% ali še več kakava je izjemno zdrava zate, saj vsebuje antioksidante.

Torej, če si želiš kožo brez ogrcev, potem prenehaj uživati sokove, mleko in mlečne izdelke ter mlečno čokolado!

Te zanima, kako se lahko ogrcev znebiš za vedno?