Imaš res lahko koristi od čokoladne torte za zajtrk?

Pa poglejmo…

Se ti je že kdaj zgodilo, da si imela v hladilniku ostanke čokoladne torte in si jo na skrivaj jedla za zajtrk? Izkazalo se je, da si si pravzaprav naredila ogromno uslugo.

Ena strokovnjakinja na prehranskem področju je razkrila, da bo uživanje malo čokoladne torte za zajtrk postalo velik jutranji trend. Se vidimo kasneje, avokado in toast…

Liz Moskow, kulinarična direktorica podjetja Sterling-Rice Group in strokovnjakinja za prehrano je za Food Business News povedala, da ima čokolada torta tudi nekaj koristi za zdravje. Jupi! Liz je dejala, da če uporabljamo temno čokolado v naših pecivih, ima to lahko veliko kognitivnih koristi.

Kognitivne koristi temne čokolade so že dolgo znane po tem, da izboljšajo abstraktno sklepanje, osredotočenost in spomin.

Liz je tudi razkrila, da “te že sama misel na uživanje čokolade naredi bolj produktivno. In ni boljšega trenutka v dnevu za uživanje temne čokolade kot v jutranjih urah.”

Poleg Lizinih ugotovitev pa so tudi na univerzi v Tel Aviv-u nedavno končali študijo, v kateri so odkrili povsem enako, da je čokoladno torto res najbolje uživati v jutranjih urah, saj je takrat naš metabolizem najbolj aktiven, kar ti omogoča, da tekom dneva popolnoma pokuriš zaužite jutranje kalorije.