Domov » Lepota & zdravje » Imaš rjave lase? Potem potrebuješ modri šampon!

Imaš rjave lase? Potem potrebuješ modri šampon!

Lepota & zdravjeNega
Imaš rjave lase? Potem potrebuješ modri šampon!
📷 Pexels

Si mislila, da so rjavi lasje imuni na spremembe podtona? Napaka!

Tako kot blond lasje sčasoma postanejo rumenkasti, tudi rjavi lasje čez čas nekoliko spremenijo svoj podton. Izpostavljenost soncu oksidira barvo in posledično tvoja čokoladno rjava barva iz dneva v dan izgleda bolj oranžkasta. Po letih promoviranja vijoličnega šampona za blondinke, bodo zdaj na svoj račun končno prišle tudi rjavolaske.

Izkazalo se je, da moder šampon, kot je na primer Aveda Blue Malva Shampoo, dela čudeže na rjavih laseh, saj ohranja njihovo barvo svežo. Gre za povsem enako strategijo kot pri vijoličnem šamponu za blondinke: modri pigmenti nevtralizirajo tone, ki jim na barvnem kolesu ležijo nasproti (to so oranžno-bakreni) in ohranjajo rjavo barvo še dolgo časa takšno, kakršna je bila takoj po barvanju.

(Aveda)

Torej, če tvoja rjava barva las ne izgleda več tako kot bi morala, potem je skrajni čas, da si omisliš modri šampon in ga uporabljaš vsaj enkrat tedensko. In še nekaj pozitivnega – lase ti ne bo treba več tako pogosto barvati, kar pomeni kar nekaj prihranjenega denarja!