Izberi popolne kopalke za svojo postavo

Se tudi ti s težavo odpraviš v trgovino s kopalkami? Odločili smo se, da strahu in frustracijam pred nakupovanjem obveznega poletnega oblačila končno naredimo konec! V nadaljevanju sledijo najboljši nasveti za vsako obliko postave, od peščenih uric pa vse do atletskih tipov, da boš med ogromno ponudbo kopalk na policah brez težav naredila ožji izbor (in ne ure in ure preživela po kabinah v trgovinah, ampak raje nekje na sončku ob morju s koktejlom v roki 😉 ). Zagotovo te že zelo zanima, kakšni so nasveti za tvoj tip postave in na kateri model kopalk bi morala usmeriti svoje oči? Beri naprej in nikoli več ne boš sovražila nakupovanja kopalk. 👙

KRATEK SPLOŠNI PRIROČNIK
DA: Preizkusi ogromno različnih modelov, barv, vzorcev kopalk. Modeli se spreminjajo iz leta v leto, zato poizkušaj pogledati tudi izven svoje varne zone in morda boš našla nov najljubši model, za katerega si nikoli ne bi mislila, da ti bo pristajal.
DA: Če si nekje med dvema velikostima, manjša ti je nekoliko tesna, večja malo preohlapna, raje vzemi manjšo velikost, saj se kopalke raztegnejo, ko so mokre.
DA: Trakci na kopalkah niso za okras, zato se jih ne boj bolj zategniti, saj lahko tako še lepše poudariš svojo postavo. Ko si zavežeš zgornji del, se vedno skloni naprej in preveri ali je vse kar mora ostati zakrito, tudi v tem položaju zakrito.

NE: Ne kupi določenega modela kopalk samo zato, ker je trenutno najbolj popularen, če že sama vidiš, da ne ustreza tvoji obliki postave. Najbolj moden model je tisti, ki se popolnoma prilega tvoji postavi.
NE: Če bi rada večjo pokritost telesa, ne kupuj kopalk v večji številki, saj boš svoji postavi s tem naredila zgolj medvedjo uslugo. Kopalke se ti bodo gubale in ne bodo nudile prave opore tvojim “prijateljicam”. Raje izberi model, ki je že sam po sebi manj razkrivajoč in ga seveda kupi v svoji konfekcijski številki.

1. HRUŠKASTI TIP POSTAVE:
Imaš poudarjene boke in stegna, zgoraj pa si bolj ozka, tako kot Beyoncé, Jennifer Lopez in Jennifer Love Hewitt.

Kaj iskati: Ključ do popolnih kopalk je uravnotežiti svoje proporce in najti kopalke, ki bodo dovolj pokrile tvojo zadnjico.

Nasveti in triki:

 • Spodnji del kopalk naj ima pri strani malenkost širši rob, izogibaj pa se boksericam, saj bodo samo pritegnile pozornost na del postave, ki si ga želiš optično zmanjšati.
 • Zgornji del naj bo minimalističen, zanimiv ali pa živahnih barv ter vzorcev, da bo odvrnil poglede od spodnjega dela in hkrati tudi optično zožal spodnji del.

2. VELIKO OPRSJE:
Imaš bogato oprsje, ki zahteva večjo oporo kot spodnji del telesa. Takšnega imajo tudi Brooklyn Decker, Katy Perry in Sofia Vergara.

Kaj iskati: Dobra podpora zgornjega dela telesa je ključna. Glej za oblikovanimi košaricami s kostjo ali malenkost podloženimi, da bosta imeli punci vso podporo, ki jo potrebujeta. Na topu se izogibaj volančkom in kristalčkom, če si želiš, da ne bi bil glavni fokus na tvoje oprsje (v nasprotnem primeru pa si daj duška 😉 ).

Nasveti in triki:

 • Topi v obliki nedrčka s kostjo in nastavljivimi naramnicami zagotovijo prsim dodatno oporo. Debelejše kot so naramnice, boljša je podpora.
 • Tudi oblikovane košarice zagotovijo dodatno oporo in na voljo je ogromno različnih stilov, zato razišči trg in glej za velikostmi, ki so enake tvoji običajni velikosti nedrčka, sploh košarice večje od D-ja so običajno izdelane tako, da nudijo še boljšo podporo.

3. MAJHNO OPRSJE:
Imaš bolj skormno oprsje, košarico A ali B, tako kot Kate Hudson in Keira Knightley.

Kaj iskati: Manjše prsi zahtevajo tudi malo podpore, tako da lahko gledaš za modeli kopalk, ki so zgoraj bolj minimalistični ali pa imajo razne okrasne dodatke, kot so pentljice in kristalčki ali pa imajo potiskane zanimive vzorce. Vsi te dodatki pripomorejo k optično večjemu oprsju.

Nasveti in triki:

 • Trikotni topi ustvarijo iluzijo večjih prsi, tako kot tudi topi z velikimi vzorci in okraski.
 • Push-up topi ali topi v obliki nedrčka lahko dodatno dvignejo in povečajo oprsje, tako kot tudi topi, ki se zavežejo za vratom.
 • Manjše oprsje tudi pomeni, da lahko brez težav in nevarnosti nosiš zelo minimalistične, nič podložene tope, ki izgledajo kot debelejši trak (bandeau).

4. ATLETSKA POSTAVA:
Nimaš veliko oblin, tvoja postava je enako široka oz. ozka od zgoraj do dol, tako kot od Cameron Diaz, Jessice Biel in Jennifer Aniston.

Kaj iskati: Iluzijo postave peščene ure boš ustvarila z minimalističnimi kopalkami, zato se izogibaj kopalkam, ki pokrivajo veliko kože, sploh pri spodnjem delu.

Nasveti in triki:

 • Topi in hlačke z velikimi, vpadljivimi potiski, volančki, čipkami, kristalčki dodajo ženski pridih in lahko ustvarijo iluzijo oblin na zgornjem in spodnjem delu telesa.
 • Manjši kot bo spodnji del kopalk, večja in bolj polna bo izgledala ritka.
 • Tudi hlačke, ki se pri strani zavežejo so idelane za tako postavo, poleg tega pa jih je tudi zelo preprosto prilagoditi.
 • Monokini kopalke pa so zmagovalke pri ustvarjanju oblin tudi tam kjer jih ni, tako kot tudi enodelne kopalke, ki imajo izreze na pravih mestih.

5. ZAOBLJEN TREBUŠČEK:
Tvoja postava je v obliki jabolka, kar pomeni, da večino teže nosi osrednji del telesa.

Kaj iskati: Ne glede na to, ali bi rada zakrila svoj trebušček ali pa ga pokazala soncu, obstajajo številne enodelne ali dvodelne kopalke, kot so hlačke z visokim pasom ali model tankini, ki pomagajo optično zmanjšati osrednji del.

Nasveti in triki:

 • Gube delajo čudeže. Nagubane tkanine skrijejo izbokline in ustvarijo definicijo v pasu.
 • Odlične kopalke za prekrivanje trebuha so tudi take, ki imajo čez trebuh dodano ohlapno blago.
 • Če večino tvoje teže nosi spodnji del trebuha, glej za retro modeli z visokim pasom. So zelo modni in perfektno prekrijejo kakšen odvečni kilogramček v predelu trebuha.

6. POSTAVA Z OBLINAMI:
Imaš večje prsi, boke, stegna in zadnjico, s kakršno se lahko pohvalijo tudi Christina Hendricks, Scarlett Johansson in Kim Kardashian.

Kaj iskati: Za oblinaste postave je ključno, da se obline tudi poudari, hkrati pa morajo kopalke nuditi tudi dovolj podpore in pokritosti. Če si ne želiš preveč poudarjati svojih oblin, potem se na veliko izogibaj monokinijev in hlačk, ki se pri strani zavežejo, saj še bolj poudarijo zadnjico in boke.

Nasveti in triki:

 • Asimetrični modeli kopalk usmerjajo poglede proti dekolteju in poudarijo čudovito linijo od vratu do ključnice.
 • Tudi barvni trend colorblock lahko naredi tvoji postavi ogromno uslugo, tako kot tudi retro modeli, s tem mislimo na hlačke z višjim pasom in tope z oblikovanimi košaricami, ki se zavežejo za vratom.