previous arrow
next arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider

Izjemen čistilni trik za stekleno kuhalno ploščo, ki ga moraš poskusiti!

Ima tudi tvoja kuhalna plošča trdovratne madeže, ki jih nikakor ne moreš odstraniti? S tem trikom jih boš z lahkoto!

Verjetno se strinjaš, da ne glede na to, kakšno kuhalno ploščo imaš, jo je izjemno težavno konstantno ohranjati čisto. Kuhalno ploščo verjetno uporabljaš zelo pogosto, kar pomeni, da se lahko hitro spremeni v mastno, zažgano površino. Če pa je tvoja plošča po vrhu vsega še steklena, še predobro veš, kako enostavno jo je popraskati in površina sčasoma postane vse prej kot lepa na pogled.

Čeprav obstajajo številni pripomočki, s katerimi naj bi tvoja kuhalna plošča izgledala kot nova, pa niso vedno tako učinkoviti, kot bi si želeli. Pri podjetju Merry Maids so razkrili izjemen čistilni trik, s katerim enostavno in temeljito očistiš še tako delikatne površine, kot je steklena kuhalna plošča.

Kako stekleno kuhalno ploščo očistiti, da bo izgledala kot nova

Tega čistilnega trika se zelo verjetno nisi še nikoli domislila, kaj šele poskusila, čeprav je zelo preprost. Po mnenju One Good Thing lahko svojo stekleno kuhalno ploščo ohraniš brezhibno z uporabo pare.

Zažgano hrano na plošči enostavno zmehčaj z vodno paro. Ja, tako enostavno je! Brez škodljivih kemikalij, brez čiščenja, brez hlapov. Lahko uporabiš parnik za obraz, parni likalnik ali pa klasičen likalnik, na katerem nastaviš parno likanje. Nekaj časa paro usmerjaj v umazano ploščo, nato pa jo očisti s krpo. V kolikor imaš zares trdovratne madeže, po parjenju nanje nanesi beli kis in sodo bikarbono – beli kis posprejaj po madežu in nanj potresi sodo bikarbono. Krpo namoči v vročo vodo in jo položi na sodo bikarbono. Počakaj 15 minut, nato pa madež enostavno obriši stran.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry