Izjemen trik, s katerim v nekaj minutah narediš star kruh kot nov
Kot da bi pravkar v pekarni kupila svežo štruco!
Si si kdaj zaželela rezino kruha, nato pa ugotovila, da je kruh, ki ga imaš doma, malo suh in trd? No, od danes naprej to ne bo več problem, saj lahko nekaj dni star kruh preprosto ponovno oživiš in to v le nekaj minutah!
Vse, kar potrebuješ sta voda in pečica.
Torej, hlebec ali štruco kruha zmočiš pod tekočo vodo ali pa ga potopiš v posodo z vodo, nato mokrega postaviš v pečico segreto na 180°C in že čez nekaj minut bo nekaj dni star kruh kot svež.
Moramo pa opozoriti, da ta trik deluje le na celi, nerazrezani štruci/hlebcu. V kolikor si že odrezala kos kruha, učinek žal ne bo enak. Ta trik lahko vedno uporabiš tudi na žemljah, bagetah, kajzericah in ostalih manjših oblikah kruha.
In še nekaj … če si na starem kruhu opazila plesen, takšnega nikar ne poskušaj ponovno oživiti, ampak ga takoj zavrzi in si kupi novega!