Jamala: 5 stvari, ki jih moraš vedeti o zmagovalki Evrovizije 2016

Pa imamo evrovizijsko zmagovalko za leto 2016!

Talentirana 32-letna Jamala je domov odnesla čast in naredila svojo državo Ukrajino neizmerno ponosno. In kdo sploh je Jamala?

1. Njeno pravo ime je Susana Jamaladinova.
Jamala se je rodila v Osh-u, Kirgiz SSR, 27. avgusta 1983. Je spinto sopran, peti pa je začela pri 9-ih letih. Z umetniškim imenom “Jamala” se je začela predstavljati, ko se je odločila, da bo svoj polni delovni čas posvetila glasbi.

2. Na Evroviziji je zmagala s 534 točkami.
Jamala in Ukrajina sta na Evroviziji 2016 zmagali s 534 točkami. Avstralija se je uvrstila na drugo mesto z 511 točkami, tretja pa je bila Rusija s 491 točkami.

3. To ni bil njen prvi nastop na Evroviziji.
Že leta 2011 je na Evroviziji zastopala barve Ukrajine. Takrat se je Jamala uvrstila v finalni večer, vendar se je umaknila iz tekmovanja zaradi polemik okoli glasovanja. Letos se je vrnila, da premaga celotno konkurenco!

4. Izdala je štiri albume.
Leta 2011 je Jamala izdala album “For Every Heart”, ki so mu sledili “All or Nothing”, “Thank You” in “Подих” (“Dihanje”). Koncertni DVD z naslovom “Live At Arena Concert Plaza” pa je bil izdan leta 2012.

5. Zaslovela je že leta 2009.
Jamalin preboj v glasbeni karieri se je zgodil že leta 2009 z nastopom na mednarodnem tekmovanju mladih pevcev popularne glasbe New Wave. S svojim neverjetnim glasom je osvojila prvo mesto.

Poglej si njen zmagovalni prihod na oder in nastop:

Glavno presenečenje večera pa je bil definitivno Justin Timberlake, ki se trenutno mudi na evropski turneji in se je spotoma ustavil tudi na odru Evrosonga. Poglej si njegov vedno do popolnosti dodelan nastop: