Domov » Lepota & zdravje » Je kislinski piling za stopala sploh zdrav za tvojo kožo?

Je kislinski piling za stopala sploh zdrav za tvojo kožo?

Lepota & zdravjeNegaZdravje
Je kislinski piling za stopala sploh zdrav za tvojo kožo?
📷

Najbolj znan kislinski piling za stopala je japonski Baby Foot s sadnimi kislinami, ki odstranijo več plasti suhe in otrdele kože. Če si ga že poskusila, potem veš, da je občutek zelo zanimiv, saj moraš eno uro nositi čudne plastične čevlje in se nato izogibati nošenju odprtih čevljev nekje dva tedna, saj se ti bo koža na stopalih nenormalno lupila, kar pa ne izgleda najlepše. Vendar pa bodo po celotnem procesu (če boš le upoštevala navodila proizvajalca) tvoja stopala resnično mehka in gladka kot dojenčkova koža.

Skoraj prelepo, da bi bilo res, kajne?

Prva stvar, ki jo moraš imeti v mislih pred uporabo izdelka kot je Baby Foot piling, so pravzaprav kisline. Čeprav so to sadne kisline, pa kljub vsemu odstranjujejo plasti kože. In kisline katerekoli vrste lahko povzročijo občutljivost in kemične opekline. Zato je zelo pomembno, da jih uporabljamo previdno.

Za večino ljudi je občasna uporaba takega izdelka povsem varna. Pomembno je zgolj to, da upoštevaš navodila na embalaži. In nikar izdelka ne uporabi ponovno, ga deli s kolegico ali pa prekorači priporočenega časa delovanja. Starejši ljudje, ljudje s tanko, okuženo kožo, z odprtimi ranami ali razdraženo kožo pa nikakor ne smejo uporabiti tak izdelek. Tudi ljudje s sladkorno boleznijo in tisti, ki imajo težave s cirkulacijo, bi se prav tako morali izogibati izdelku.

Če si v dilemi, ali je ta izdelek primeren zate, potem se raje odloči za varnejšo alternativo odstranjevanja odmrle kože: stopala nekaj časa namakaj v mlačni vodi, jih nato zdrgni s plovcem ali pilo in zaključi s hranilno kremo. In nikar se ne obremenjuj s tem, da odstraniš čisto vsak košček trde kože. Zvečer pa si lahko stopala namažeš s kremo, ki vsebuje mlečno kislino, salicilno kislino ali ureo, ki prav tako učinkovito odstranjuje hrapavo in suho kožo, hkrati pa lahko celo upočasni njen nastanek.